OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

«Ιατρική απόβαση» στο Δήμο Ηρωικής Νήσου Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών συμμετέχει για δεύτερη φορά στο πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση», φιλοξενώντας τελειόφοιτους φοιτητές Ιατρικής.

Το επόμενο διάστημα (από 18/7 έως 5/9) ξεκινά το πρόγραμμα για την τρέχουσα χρονιά και ανά δεκαήμερο θα επισκέπτονται το νησί μας φοιτητές ιατρικής οι οποίοι θα συνδράμουν το έργο που παρέχει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών, ενώ και οι ίδιοι θα αποκτήσουν πρακτική εμπειρία στον τομέα τους ασκώντας «μάχιμη» ιατρική.

Το πρόγραμμα «Ιατρική Απόβαση» προσφέρει στους φοιτητές Ιατρικής τη δυνατότητα να εργαστούν για 10 ημέρες σε απομακρυσμένες Μονάδες Υγείας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι διττός. Πρώτος στόχος είναι η προσφορά βοήθειας στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Μονάδων Υγείας και δεύτερος είναι η κλινική άσκηση και πιο σφαιρική εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών Ιατρών, μέσω της εξοικείωσής τους με ποικίλα -επείγοντα και μη- περιστατικά, σε πραγματικές συνθήκες.

«Το εθελοντικό, εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ιατρική Απόβαση 2024”, υλοποιείται σε μία χρονική περίοδο όπου η επισκεψιμότητα στο νησί μας είναι αυξημένη και οι ανάγκες για προσφορά υπηρεσιών υγείας περισσότερες. Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε στο νησί μας τους ασκούμενους φοιτητές ιατρικής καθώς στο πλαίσιο της αμοιβαίας υποστήριξης θεωρούμε υποχρέωσή μας να τους παρέχουμε φιλοξενία και να συμβάλλουμε στην πληρέστερη κατάρτισή τους», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών.

Σχετικά Άρθρα

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice

Δ.Κιλκίς: Πρόσληψη 72 Σχολικών Καθαριστών-Καθαριστριών

otavoice

Δικαίωση για τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου η απόφαση του ΣτΕ για τον ΝΟΚ

otavoice

Στ.Αγγελούδης: “Το δημόσιο χώρο, το δεύτερο σπίτι μας, θα τον προστατέψουμε όλοι μαζί”

otavoice