OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Σε ύφεση η πυρκαγιά στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης – Ζημιές σε σπίτια

Καλύτερη φαίνεται πως είναι η εικόνα στην περιοχή του Τριλόφου στη Θεσσαλονίκη, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι και απείλησε και σπίτια.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά είναι σε ύφεση αυτή την ώρα και οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες. Στην ενημέρωση του ο εκπρόσωπος τύπου του πυροσβεστικού σώματος, κ.Βασίλης Βαθρακογιάννης, μεταξύ άλλων ανέφερε για τη φωτιά στον Τρίλοφο:

«Η πυρκαγιά στη Θέρμη εκδηλώθηκε ανάμεσα σε πυκνή βλάστηση και κατοικίες και έλαβε γρήγορα διαστάσεις. Η πυρκαγιά έφτασε κοντά σε σπίτια και σε ορισμένες περιπτώσεις προκάλεσε ζημιές. Αυτή τη στιγμή η εικόνα είναι καλύτερη και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

Επιχειρούν 60 πυροσβέστες με δύο πεζοπόρα τμήματα, 19 οχήματα, πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Συνδράμουν στην κατάσβεση μηχανήματα έργου, καθώς και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης».

Φωτιά εκδηλώθηκε πριν από λίγη ώρα σε ξηρά χόρτα σε ρέμα, ανάμεσα σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι, στη Θεσσαλονίκη και έχει σημάνει συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις.  Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ζημιές σε σπίτια, με τις φλόγες να βρίσκονται πια μέσα στον οικισμό Καμήλα.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρο, υδροφόρες, ενώ από αέρος επιχιερούν ρίψεις τέσσερα αεροσκάφη και τρια ελικόπτερα.

Μήνυμα για ετοιμότητα από το 112 για την φωτιά σε Ρύσιο, Πλαγιάρι και άλλες περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Σημαντικές ζημιές σε σπίτια ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Πλαγαρίου Νίκος Κουλέτας και πρόσθεσε ότι έχουν εντοπιστεί εμπρηστικοί μηχανισμοί,  ενώ ο πρόεδρος της κοινότητας Τριλόφου Κοσμάς Τσίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε πως η εικόνα δεν είναι καλή και οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε σπίτια που κινδυνεύουν.

 

Σχετικά Άρθρα

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice

Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής από 287 κινέζικες επιχειρήσεις

otavoice

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη – Μόλις 40 στους100 έλληνες θα πάνε διακοπές

otavoice

Νέα πυρκαγιά στην Τζιά – Εκκένωση περιοχών Καστελάκια – Κούνδουρος

otavoice

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στο «τιμόνι» της Κομισιόν μια ακόμη πενταετία με 401 ψήφους

otavoice

Live από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η εκλογή Πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

otavoice