OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Στ.Αγγελούδης: “Το δημόσιο χώρο, το δεύτερο σπίτι μας, θα τον προστατέψουμε όλοι μαζί”

«Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις και συστάσεις μας, βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους της πόλης πως κάποιοι ασυνείδητοι επιμένουν να αδιαφορούν για το δημόσιο χώρο και να διασύρουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης, στο μέσο μάλιστα της τουριστικής περιόδου, πετώντας παντού ογκώδη αντικείμενα.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να συνεχίζεται εσαεί μια κατάσταση που προσβάλλει την αισθητική και τη λειτουργία της πόλης με τον πλέον αισχρό τρόπο.

Από την 1η Ιανουαρίου και μέχρι τις 30 Ιουνίου, οι υπηρεσίες του Δήμου συνέλεξαν πάνω από 4000 τόνους ογκωδών, ανταποκρινόμενες τάχιστα, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, στα αιτήματα των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της επιβολής δεκάδων προστίμων τους τελευταίους μήνες, ανακοινώνουμε σήμερα τη συγκρότηση κλιμακίου της Δημοτικής Αστυνομίας, που σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου μας, θα αναλάβει αποκλειστικά -επί εικοσιτετραώρου βάσεως- τον εντοπισμό συμπολιτών μας που παρανομούν, εγκαταλείποντας ογκώδη στο δρόμο. Παράλληλα θα προτείνω άμεσα την αύξηση του σχετικού προστίμου από τα 500 στα 1.500 ευρώ, ώστε να καταστεί σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως τα περιθώρια ανοχής έχουν πλέον εξαντληθεί.

Την ίδια ώρα, θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο μείωσης του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου από κάδους αδρανών υλικών, ώστε να δώσουμε ένα ακόμη κίνητρο στους συμπολίτες μας προς την κατεύθυνση της ορθής διαχείρισης των ογκωδών.

Είμαι βέβαιος πως έχουμε στο πλευρό μας τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας, όλων αυτών που αγανακτούν βλέποντας την έλλειψη κοινωνικής ευθύνης που χαρακτηρίζει κάποιους.

Όμως το δημόσιο χώρο, το δεύτερο σπίτι μας, θα τον προστατέψουμε όλοι μαζί, βάζοντας τέλος στις αυθαιρεσίες των λίγων.

Η επιστροφή της πόλης στην κανονικότητα προϋποθέτει την αγαστή συνεργασία του Δήμου με την Κοινωνία των Πολιτών, μια συμμαχία ευθύνης που οφείλουμε να προτάξουμε».

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice