OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα πρώτα 3 προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών διάρκειας 150 ωρών το καθένα, κατεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής και Ζωικής Παραγωγής, που σχεδίασε και υλοποίησε το ΠΓΣ Πατρών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στο Δήμο Αιγιάλειας, στο πλαίσιο της ενταγμένης Πράξης: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Δικαιούχους Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις του υπομέτρου 6.1: «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020.

Ο Δήμος Αιγιάλειας προς εξυπηρέτηση των νέων αγροτών της περιοχής, παραχώρησε την αίθουσα εκδηλώσεων του πρώην Δημαρχείου Συμπολιτείας στη Ροδοδάφνη, γεγονός που αποτέλεσε την απαρχή μιας νέας συνεργασίας καθώς είναι η πρώτη φορά που υλοποιούνται προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών στην περιοχή της Αιγιάλειας.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των τριών πρώτων προγραμμάτων κατάρτισης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Δημήτριος Καλογερόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Βούλγαρης, ο περιφερειακός υπεύθυνος του ΕΛΓΟ Δήμητρα για το νομό Κορινθίας κ. Ιωάννης Λαγωγιάννης, η Προϊσταμένη της ΔΑΟΚ Αχαΐας κα Μάρθα Λιαρομμάτη, καθώς και η εξωτερική συνεργάτης του ΕΛΓΟ Δήμητρα υπεύθυνη για τα προγράμματα κατάρτισης του νομού Αχαΐας κα Αικατερίνη Ρογκάλα.

Ο Δήμαρχος κ. Καλογερόπουλος απευθυνόμενος στους καταρτιζόμενους σημείωσε ότι ο Δήμος Αιγιάλειας αποτελεί πλέον Κέντρο Εκπαίδευσης νέων αγροτών, τόνισε την αξία της γεωργίας ακριβείας και ευχήθηκε στους νέους αγρότες να αξιοποιήσουν τις δεξιότητες που απέκτησαν από το πρόγραμμα και τα νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά στις κτηνοτροφικές και γεωργικές πρακτικές προς όφελος των ιδίων αλλά και των καταναλωτών.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Βούλγαρης επισήμανε τη σημαντικότητα της κατάρτισης των νέων αγροτών, ιδιαίτερα λόγω του επίκαιρου ζητήματος της κλιματικής αλλαγής, που έχει επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον αγροτικό τομέα και αποτελεί τη μεγαλύτερή απειλή του.

Κατόπιν παραδόθηκαν οι βεβαιώσεις ολοκλήρωσης των προγραμμάτων στους νέους αγρότες από τον δήμαρχο κ. Καλογερόπουλο και τον αντιδήμαρχο κ. Βούλγαρη.

Νέα προγράμματα κατάρτισης σχεδιάζονται από τον ΕΛΓΟ Δήμητρα από το τέλος του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου για τους νέους αγρότες του Δήμου Αιγιαλείας.

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να έχουν καταρτιστεί στη Ροδοδάφνη 124 Νέοι Αγρότες, όλοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice