OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμαρχος Νάξου: «Η βία και οι απειλές στο ΔΣ δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές»

Θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης, πήρε ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός.

Συγκεκριμένα ξεκαθάρισε πως οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και η παρατεταμένη ανομβρία, ήταν η αιτία που οδήγησαν τη Δημοτική Αρχή να πάρει μία τόσο δύσκολη απόφαση, εξηγώντας τα κριτήρια μέσα από τα οποία υλοποιήθηκε.

Παράλληλα ο Δημήτρης Λιανός καταδίκασε τα όσα συνέβησαν εντός της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζοντας πως τέτοιες πράξεις δεν θα γίνονται πλέον ανεκτές.

Διαβάστε τι αναφέρει στην ανάρτησή του:

Προχθές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν πολίτες που διαμαρτυρήθηκαν για την αύξηση των τελών ύδρευσης. Με λύπη διαπίστωσα ότι αρκετοί συμπολίτες μας ήταν ελλιπώς ενημερωμένοι ή και παραπληροφορημένοι για την τιμολογιακή πολιτική που καθορίστηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία έχει ήδη εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Αρχικά, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι η αύξηση τελών δεν αρέσει σε κανέναν αιρετό, όμως οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και η παρατεταμένη ανομβρία καθιστούν αναγκαία την λήψη μέτρων αφενός για την εξασφάλιση πόσιμου ύδατος (μέσω αφαλατώσεων, ανόρυξης και μίσθωσης γεωτρήσεων), αφετέρου για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού και της αλόγιστης χρήσης.

Υπό αυτά τα δεδομένα κληθήκαμε να αυξήσουμε τα τέλη ύδρευσης, έχοντας ως κριτήριο

• την ενιαία τιμολόγηση των τελών στις Κοινότητες των νησιών μας, καθώς αυτή είναι επιβεβλημένη πλέον από τη νομοθεσία

• την κλιμακωτή χρέωση και την επιβάρυνση κυρίως των υψηλών καταναλώσεων

• την εξασφάλιση κοινωνικού τιμολογίου για τις πολύτεκνες, τρίτεκνες και μονογονεικές οικογένειες, τις ευπαθείς ομάδες και τις οικογένειες με πολύ χαμηλά εισοδήματα, Αμέα και άνεργους.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στο οικιακό τιμολόγιο η κατώτατη χρέωση (έως 20 κυβικά) τιμολογείται στα 0,80 €/κυβικό, τη στιγμή που η αντίστοιχη κατώτατη χρέωση στις επιχειρήσεις τιμολογείται σε 2,12 €/κυβικό, δηλαδή 165% παραπάνω, γεγονός που δείχνει τη βούληση της δημοτικής αρχής να στηρίξει τις οικογένειες και να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα το οικιακό τιμολόγιο. Οι χρεώσεις αυξάνονται σε όλες τις περιπτώσεις κλιμακωτά, όταν αυξάνεται η κατανάλωση του νερού, ώστε να υπάρχει συνετή χρήση και να αποτρέπεται η αλόγιστη χρήση και σπατάλη του νερού. Επιπλέον, η μικρότερη αύξηση στην τιμολόγηση του νερού έγινε στις χρεώσεις σε στάβλους, προκειμένου να στηριχθούν οι αγρότες μας.

Στο πλαίσιο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, το οποίο υπερασπιζόμαστε με κάθε τρόπο, είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών η έκφραση διαφορετικής άποψης και η συμμετοχή στις συνεδριάσεις των πολιτικών οργάνων. Όμως η άσκηση βίας, καθώς και η εξύβριση, οι προπηλακισμοί και οι απειλές που ακούστηκαν χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι καταδικαστέες πράξεις από όπου και αν προέρχονται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έδειξε ανοχή σε ακραίες και φασιστικές συμπεριφορές, προκειμένου να μην δημιουργηθούν περαιτέρω εντάσεις και επεισόδια στον χώρο συνεδρίασης του ανώτατου οργάνου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τέτοιες συμπεριφορές όμως δεν θα είναι πλέον ανεκτές, καθώς προσβάλουν τις αρχές, τις αξίες και τους κανόνες της δημοκρατίας και δεν αντιπροσωπεύουν την τοπική μας κοινωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσ/νίκης: Συνεργασία των πολιτών να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι

otavoice

O Δήμος Καλαμαριάς στο πλευρό του Δήμου Θέρμης, για την πυρκαγιά

otavoice

Ο δήμαρχος Καβάλας παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Οργανισμού “ΦΙΛΙΠΠΟΙ”

otavoice

ΠΔΕ: Προσπάθειες εξαπάτησης συναλλασσομένων με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης

otavoice

Π.Δ.Ε: Συνάντηση Θ.Βασιλόπουλου και Δ/ντριας Β΄θμιας εκπαίδευσης

otavoice

Δ.Αιγιαλείας: Ολοκληρώθηκαν τα 3 πρώτα προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών

otavoice