OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Washington Post: Ο Ομπάμα πιστεύει πως ο Μπάιντεν πρέπει να επαναξετάσει την υποψηφιότητα του

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σε συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες ότι οι πιθανότητες του νυν προέδρου Τζο Μπάιντεν για να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου εξανεμίζονται και ότι πιστεύει πως ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά την υποψηφιότητά του.

Την πληροφορία αυτή δημοσιεύει η Washington Post, επικαλούμενη πολυάριθμες πηγές με γνώση του θέματος.

Είχε προηγηθεί η εκτίμηση αρκετών κορυφαίων Δημοκρατικών, που επικαλείται το πρακτορείο Axios, ότι η πίεση του Κογκρέσου και στενών φίλων του κόμματος θα πείσει εν τέλει τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την προεδρική κούρσα, ακόμα και μέσα στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο (20-21/7).

Στο μεταξύ, απέναντί είναι πλέον και η Νάνσι Πελόζι και τουλάχιστον 20 πρωτοκλασάτα στελέχη των Δημοκρατικών.

Δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ: Προβάδισμα Τραμπ – Πτωτική πορεία για Μπάιντεν

Προβάδισμα του Ντόναλντ Τραμπ έναντι του Τζο Μπάιντεν σε εθνικό επίπεδο αλλά και στις κρίσιμες πολιτείες δείχνει δεύτερη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πρόκειται για τη δημοσκόπηση του Emerson College που έγινε για λογαριασμό των Δημοκρατικών.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στον Μπάιντεν: Η νόσηση από Covid-19 τροφοδοτεί νέα σχόλια για την υγεία του

Ο Τζο Μπάιντεν, που διαγνώστηκε με COVID-19, διαβεβαίωσε χθες Τετάρτη πως «αισθάνεται καλά», όμως η είδηση δεν αποκλείεται να τροφοδοτήσει κι άλλο την ατμόσφαιρα ανησυχίας για την ηλικία και την υγεία του, που προκαλούν ολοένα πιο σοβαρή κρίση στο κόμμα του, τους Δημοκρατικούς, οι εκκλήσεις στις τάξεις του οποίου ο αμερικανός πρόεδρος να τερματίσει την εκστρατεία για την επανεκλογή του πολλαπλασιάστηκαν.

Βαριά ονόματα των Δημοκρατικών προσπάθησαν τις τελευταίες ημέρες να πείσουν τον αρχηγό του κράτους να παραδώσει τη σκυτάλη καθώς οι δημοσκοπήσεις είναι δυσοίωνες, ανέφεραν χθες μέσα ενημέρωσης.

Η είδηση πως έχει COVID-19 ανακοινώθηκε την ώρα που Τζο Μπάιντεν έδινε μάχη για την πολιτική του επιβίωση, έπειτα από την καταστροφική επίδοσή του στα τέλη του Ιουνίου, στην τηλεμαχία του με τον Ντόναλντ Τραμπ, που προκάλεσε κύμα αμφισβήτησης για την υγεία του και την πνευματική του οξύτητα. Είχε πάει στη Νεβάδα για να προσπαθήσει να σαγηνεύσει ισπανόφωνους ψηφοφόρους.

Σχετικά Άρθρα

Η Γιαέλ Μπραούν – Πιβέ, επανεξεξελέγη πρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

otavoice

Μπανγκλαντές: Στους 32 οι νεκροί στις φοιτητικές διαδηλώσεις

otavoice

Παρίσι 2024: Το Ολυμπιακό Χωριό άνοιξε – Έφτασαν οι πρώτες αποστολές

otavoice

Η Ενέργεια και η Κυκλική Οικονομία στο επίκεντρο της 88ης ΔΕΘ

otavoice

Πώς η ΑΑΔΕ εξάρθρωσε διεθνές κύκλωμα φοροδιαφυγής από 287 κινέζικες επιχειρήσεις

otavoice

Η Ελλάδα ακριβότερη χώρα στην ευρωζώνη – Μόλις 40 στους100 έλληνες θα πάνε διακοπές

otavoice