OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Πολωνή ευρωβουλευτής στην Φον Ντερ Λάιεν – «Η θέση σου είναι στη φυλακή»

Μπορεί η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να επανεξελέγη στη θέση της Προέδρου του Κομισιόν, όμως την χαρά της ήρθε να… μετριάσει μια ευρωβουλευτής που ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε σε λόγο της ότι «θα έπρεπε να είναι στη φυλακή».

Η Πολωνή ευρωβουλευτής, Εύα Ζαγιουτσκόφσκα, εκλεγμένη στις πρόσφατες ευρωεκλογές με το κόμμα «Νέα Ελπίδα», ανέβηκε για να μιλήσει και ο λόγος της έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για την Γερμανίδα πολιτικό.

«Μπορεί να εκλέγεστε ξανά στη θέση της Προέδρου, όμως το ξέρετε και η ίδια πολύ καλά ότι είστε υπεύθυνη για πολλά δεινά που ταλανίζουν την Ευρώπη και τις χώρες της», είπε η Ζαγιουτσκόφσκα που άρχικά αποκάλεσε υποτιμητικά την Φον Ντερ Λάιεν «κυρία Ούρσουλα» και πρόσθεσε: «Μάθετε ότι είστε υπεύθυνη που εκατομμύρια γυναίκες στην Ευρώπη δεν μπορούν να γυρίσουν μόνες στο σπίτι τους το βράδυ, που τα παιδιά μας δεν αισθάνονται ασφαλή στους δρόμους των πόλεών μας. Είστε υπεύθυνη για κάθε δολοφονία, για κάθε βιασμό που διαπράττεται από λαθρομετανάστες, αφού εσείς τους φέρνετε στην Ευρώπη. Σας μιλάω ως μητέρα προς μητέρα, ως γυναίκα προς γυναίκα. Πώς γίνεται να μην ντρέπεστε για αυτή τη συμφωνία;», κάνοντας ευθεία αναφορά στο σχέδιο μετανάστευσης που στήριξε η Φον Ντερ Λάιεν.

«Είστε υπεύθυνη που οι Ευρωπαίοι γίνονται ολοένα και πιο φτωχοί και για το γεγονός ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι ζοφερό», τόνισε επίσης η Πολωνή ευρωβουλευτής για να καταλήξει εν μέσω χειροκροτημάτων: «Ξέρετε καλά που θα έπρεπε να είναι η θέση σας και η θέση σας είναι στη φυλακή».

Η τελευταία αποστροφή του λόγου της υποχρέωσε την προεδρεύουσα της συνεδρίασης να της αφαιρέσει άκομψα τον λόγο, κλείνοντάς της το μικρόφωνο.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Σχετικά Άρθρα

Με απόφαση της ισραηλινής Κνεσέτ, «απαγορεύεται» η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους

otavoice

Έξι νεκροί στο νότιο Λίβανο από Ισραηλινή επιδρομή

otavoice

Μαζική κατάρρευση ψηφιακών συστημάτων στην Αυστραλία

otavoice

Σε κατάσταση μέγιστης επιφυλακής κήρυξε το Τελ Αβίβ ο δήμαρχός του

otavoice

Τραμπ: «Είχα τον Θεό με το μέρος μου – Θα είμαι πρόεδρος για όλη την Αμερική, όχι τη μισή»

otavoice

Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ: Σύναψη συμφωνίας με τη Χαμάς τώρα, θα ήταν χαστούκι για τον Τραμπ και νίκη για τον Μπάιντεν

otavoice