OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ι.Ν: Κατασκευή Μονάδας Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον Λίβα

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες επί της ουσίας σηματοδοτούν την έναρξη της κατασκευής της Μονάδας Ολοκληρωμένης Επεξεργασίας Απορριμμάτων στον Λίβα Ζακύνθου, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής, κατά την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο.

«Προχωράμε στην απομάκρυνση των δεματοποιημένων απορριμμάτων, τα οποία είχαν καταλάβει σημαντικό κομμάτι του χώρου, όπου θα γίνει η κατασκευή του εργοστασίου. Βρισκόμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να ξεκινήσουμε τις εργασίες κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Είμαστε ικανοποιημένοι διότι το έργο είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπονται στη σχετική σύμβαση και ως εκ τούτου θα μπορέσουμε κυρίως ν’ αφήσουμε ένα καλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, παράλληλα όμως και ο Δήμος Ζακύνθου να γλιτώσει από τον βραχνά του υψηλού κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων», τόνισε ο Περιφερειάρχης,

Ο Γιάννης Τρεπεκλής, συνοδευόμενος από τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ζακύνθου, Κωνσταντίνο Καποδίστρια και τον Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας, Κτηνοτροφίας & Αλιείας, Κωνσταντίνο Τσιριγώτη, στις εγκαταστάσεις του Λίβα – διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τη σημαντική πρόοδο των εργασιών υγειονομικής ταφής των δεματοποιημένων απορριμμάτων και συνολικής διαμόρφωσης του χώρου στον Λίβα.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κατά την επίσκεψή του στη Ζάκυνθο, πραγματοποίησε αυτοψία και στις εργασίες, τις οποίες εκτελεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων / Π.Ε. Ζακύνθου στον δρόμο Ξύγκια-Αλυκές. Ένα έργο, το οποίο – όπως με νόημα υπογράμμισε ο κ. Τρεπεκλής – μπορεί ν’ αποτελέσει οδηγό για το μέλλον:

«Το έργο αυτό, εφόσον ολοκληρωθεί με επιτυχία, όπως θεωρούμε ότι θα γίνει, θα μπορεί πλέον ν’ αποτελεί οδηγό μας για το πώς ανάλογα έργα μπορούν να ολοκληρωθούν με μικρότερο κόστος απ’ αυτό που κάποιοι προγραμμάτιζαν και υπολόγιζαν στο παρελθόν. Θα ολοκληρωθεί άμεσα η ασφαλτόστρωση και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε μια σειρά από αποστραγγιστικές παρεμβάσεις», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Το «παρών» στην ευρεία σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων.

Ο κ. Τρεπεκλής χαρακτήρισε εποικοδομητική την επίσκεψη του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. στη Ζάκυνθο – την οποία είχε ζητήσει τόσο ο ίδιος, όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο – καθώς απ’ αυτήν βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα και υπήρξαν σαφείς δεσμεύσεις από πλευράς του κ. Χρυσοχοΐδη αναφορικά με την ενίσχυση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων κι εν προκειμένω την αναβάθμιση της αστυνόμευσης των νησιών ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού, όταν οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Αιγιαλείας: Ενθουσίασε το GNC 3on3, στην παραλία Συλιβαινιωτίκων Ακράτας

otavoice

Δ. Παπαχρήστου: «Φέτος ο Σαρωνικός έχει την πιο ετοιμοπόλεμη Πολιτική Προστασία»

otavoice

Συνάντηση της ΠΟΠ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο -Τα θέματα που τέθηκαν

otavoice

Δ.Κατερίνης: Αναγεννιέται το «Θέατρο Δάσους», στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας

otavoice

Δ.Ήλιδας: Ξεκίνησε το Διήμερο Φεστιβάλ Πρωτογενούς Τομέα στην Κουρούτα

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Αποκατάσταση-ασφαλτόστρωση περιφερειακού δρόμου στην Άφησσο

otavoice