OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Δ.Μ: Συμμετοχή στο ενεργειακό πρόγραμμα “ΑΠΟΛΛΩΝ”

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού στη χώρα αποτελεί το πρόγραμμα “ΑΠΟΛΛΩΝ”, στο οποίο πρόκειται να συμμετάσχει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ως μια απο τις δυο πιλοτικές Περιφέρειες της Ελλάδας,μαζί με αυτή της Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε χθες Πέμπτη 18 Ιουλίου σε ειδική ενημερωτική συνάντηση παρουσία της Υφ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος Αλεξάνδρας Σδούκου, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, του προέδρου της ΡΑΕ Αθανασίου Δαγούμα, Βουλευτών, Δημάρχων, εκπροσώπων ΤΟΕΒ, Ενεργειακών κοινοτήτων, προέδρων ΔΕΥΑ, και εκπροσώπων εμπλεκόμενων φορέων.

Το πρόγραμμα ΑΠΟΛΛΩΝ συνδυάζει την ενεργειακή με την κοινωνική πολιτική και συντελεί, ώστε οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας να έχουν ακόμα πιο έντονο, θετικό, κοινωνικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των ενεργειακά ευάλωτων νοικοκυριών.

Συγκεκριμένα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τιμολογίου Α, καλύπτοντας το 90% των ενεργειακών τους καταναλώσεων, αλλά και στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, τις ΔΕΥΑ και τους ΓΟΕΒ/ΤΟΕΒ καλύπτοντας το 50% των καταναλώσεων τους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στοχεύει σε ταχύτατες ενέργειες ώστε να υλοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα το εν λόγω πρόγραμμα, που στην τελική εφαρμογή του θα μειώσει το ενεργειακό κόστος στους παραπάνω ωφελούμενους με ότι συνεπάγεται για τους πολίτες.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Αιγιαλείας: Ενθουσίασε το GNC 3on3, στην παραλία Συλιβαινιωτίκων Ακράτας

otavoice

Δ. Παπαχρήστου: «Φέτος ο Σαρωνικός έχει την πιο ετοιμοπόλεμη Πολιτική Προστασία»

otavoice

Συνάντηση της ΠΟΠ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο -Τα θέματα που τέθηκαν

otavoice

Δ.Κατερίνης: Αναγεννιέται το «Θέατρο Δάσους», στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας

otavoice

Δ.Ήλιδας: Ξεκίνησε το Διήμερο Φεστιβάλ Πρωτογενούς Τομέα στην Κουρούτα

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Αποκατάσταση-ασφαλτόστρωση περιφερειακού δρόμου στην Άφησσο

otavoice