OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Καλαμαριάς στους πολίτες: Συμμετοχή και αλληλεγγύη, ενάντια στα ακραία καιρικά φαινόμενα

Έκκληση του Δήμου Καλαμαριάς στους πολίτες – Συμμετοχή και αλληλεγγύη, τα «όπλα» ενάντια στα ακραία καιρικά φαινόμενα

Ο Δήμος Καλαμαριάς ταυτόχρονα με τα μέτρα πρόληψης και προστασίας των πολιτών από τον καύσωνα που επιμένει, απευθύνει έκκληση προς όλους, κατοίκους και επισκέπτες, τις δύσκολες αυτές ημέρες και όχι μόνο, να γίνουν συμμέτοχοι και συνεργάτες στη δημιουργία μίας Καλαμαριάς, πραγματικής κοινότητας, δείχνοντας αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης απέναντι στον συνάνθρωπο.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα, έχουν καταστήσει την ατμόσφαιρα στην πόλη μας, αποπνικτική. Η κατάσταση γίνεται αφόρητη και εν δυνάμει απειλητική για την ίδια την ανθρώπινη ζωή για τις πιο ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και ειδικά τους αστέγους, οι οποίοι υπό αυτές τις θερμοκρασίες και με το φαινόμενο της αστικής θερμικής νησίδας, πρέπει σε κάθε περίπτωση να παραμένουν σε χώρους δροσερούς και σκιερούς.

Ο Δήμος Καλαμαριάς από την πρώτη ημέρα εκδήλωσης των επικίνδυνων φαινομένων, διέθεσε στο κοινό κλιματιζόμενες αίθουσες σε κάθε περιοχή της πόλης, ενώ οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίζουν με τη δέουσα προσοχή, αλλά και ευαισθησία περιστατικά συμπολιτών που χρήζουν βοήθειας.

Όπως έπραξαν στην περίπτωση γυναίκας που είχε βρει καταφύγιο σε προαύλιο ιερού ναού της πόλης και η οποία παρουσίαζε σημάδια θερμικής καταπόνησης. Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς ανέλαβαν τη φροντίδα της, μεταφέροντάς την στο νοσοκομείο, κατόπιν ειδοποίησης από πολίτη, που επέδειξε τα αντανακλαστικά της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Αυτό το δύσκολο καλοκαίρι της κλιματικής κρίσης, αλλά και σε όλα όσα ακολουθούν, ο Δήμος Καλαμαριάς καλεί τους πολίτες να ενισχύσουν την προσπάθειά του για μία πόλη ανοιχτή, μία πόλη για όλους.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Αιγιαλείας: Ενθουσίασε το GNC 3on3, στην παραλία Συλιβαινιωτίκων Ακράτας

otavoice

Δ. Παπαχρήστου: «Φέτος ο Σαρωνικός έχει την πιο ετοιμοπόλεμη Πολιτική Προστασία»

otavoice

Συνάντηση της ΠΟΠ-ΟΤΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών Θ. Λιβάνιο -Τα θέματα που τέθηκαν

otavoice

Δ.Κατερίνης: Αναγεννιέται το «Θέατρο Δάσους», στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας

otavoice

Δ.Ήλιδας: Ξεκίνησε το Διήμερο Φεστιβάλ Πρωτογενούς Τομέα στην Κουρούτα

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Αποκατάσταση-ασφαλτόστρωση περιφερειακού δρόμου στην Άφησσο

otavoice