OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Κηφισιάς: Με πρωταγωνιστές τα παιδιά, η φετινή Γιορτή του Καλοκαιρινού Παιδότοπου

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή του Καλοκαιρινού Παιδότοπου 2024 που διοργάνωσε η Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κηφισιάς, την Τετάρτη 17 Ιουλίου, στο Δημοτικό Στάδιο Κηφισιάς «Ι. Ζηρίνης». Την ευθύνη του φετινού προγράμματος, στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 600 παιδιά, είχε η Δ/νση Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ενώ την υλοποίησή του ανέλαβε η Ομάδα του «Μαθαίνοντας».

Για λίγες ώρες το Ζηρίνειο Στάδιο, για χάρη της άρτια οργανωμένης εκδήλωσης, μετατράπηκε σε ένα απέραντο θερινό σινεμά, με τα παιδιά μας να είναι πρωταγωνιστές σε μία πραγματική… υπερπαραγωγή.

Με κεντρικό θέμα τον «Ελληνικό Κινηματογράφο», ο αγωνιστικός χώρος και οι κερκίδες του Σταδίου πλημμύρισαν από χορό, μουσική, τραγούδι και κυρίως παιδικά χαμόγελα, που με το μπρίο και τον αυθορμητισμό τους αναβίωσαν σκηνές από αγαπημένες ελληνικές ταινίες.

Υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια και το μεράκι των παιδαγωγών, των χορογράφων και των γυμναστών της Ομάδας του «Μαθαίνοντας» τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε τμήματα, εκ των οποίων το καθένα, για οργανωτικούς λόγους, είχε όνομα ελληνικού νησιού.

Ερμηνεύοντας μεταξύ άλλων τραγούδια αγαπημένων ελληνικών ταινιών όπως τα «Έχω ένα μυστικό», «Hully Gully», «Κοκορίκο», «Ο πιο καλός ο μαθητής» «Crazy Girl», οι λιλιπούτειοι σταρ εντυπωσίασαν το κοινό, που «υποκλίθηκε» στο ταλέντο τους ανταμείβοντας τα με το πιο ζεστό του χειροκρότημα.

Οι “τίτλοι τέλους” της εξαιρετικής φετινής Γιορτής του Καλοκαιρινού Παιδότοπου έπεσαν μέσα σε έντονη συγκίνηση με το «Μένουμε Πάντα Παιδιά» και το κοινό όρθιο να ξεσπά σε νέα ενθουσιώδη χειροκροτήματα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Βασίλης Ξυπολυτάς, αφού μεταξύ άλλων ευχαρίστησε τους γονείς «που μας εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας», στη συνέχεια ρώτησε τους μικρούς μας φίλους «αν πέρασαν καλά, αν ευχαριστήθηκαν στο φετινό Καλοκαιρινό Παιδότοπο του Δήμου» για να εισπράξει ένα ηχηρό και ενθουσιώδες «ΝΑΙ»!

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών κα Μαρία Κεφαλά – Σαλματάνη ευχαρίστησε κι η ίδια τους γονείς για την άψογη συνεργασία που είχαν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Στη συνέχεια η “ψυχή” του φετινού προγράμματος αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά μηνύματα που εισέπραξε, αλλά κυρίως στάθηκε στην προσωπική εικόνα που αποκόμισε παρακολουθώντας καθημερινά τους παιδότοπους.

«Είδα ότι τα παιδιά μας είναι πολύ ευχαριστημένα και όταν τα παιδιά είναι ευχαριστημένα, τότε είμαστε και εμείς και οι γονείς» υπογράμμισε η κα Κεφαλά – Σαλματάνη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Α’ ΚΑΠΗ κα Αγγελική Βαλασοπούλου και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρασίνου κ. Γιώργος Κασναφέρης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα του Καλοκαιρινού Παιδότοπου 2024 του Δήμου συνεχίζεται με επιτυχία σε 5 σχολεία της Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας έως τις 26 Ιουλίου, ωστόσο η αποχαιρετιστήρια Γιορτή έγινε χθες, καθώς κάποια από τα παιδιά έπρεπε να φύγουν οικογενειακώς για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σχετικά Άρθρα

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

otavoice

ΠΔΕ: 6,1 εκατ. ευρώ για φιλοξενία και φύλαξη βρεφών, νηπίων, παιδιών και παιδιών ΑμεΑ

otavoice

Η ερημοποίηση της υπαίθρου, ο Έλον Μασκ και η ευθύνη μας για τον τόπο

otavoice

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, η Γιορτή Δημοκρατίας

otavoice

Ψηφίστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Πεντέλης

otavoice