OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κουρέτας για πανώλη: “Να κηρυχθεί η Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

 Δ. Κουρέτας: “Να κηρυχθεί η Θεσσαλία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”

Επιστολή, με την οποία ζητά την άμεση κήρυξη της Θεσσαλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της σοβαρής κατάστασης που έχει προκληθεί από την πανώλη των μηρυκαστικών, απέστειλε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κωνσταντίνο Τσιάρα, με κοινοποίηση στον υφυπουργό Χρ. Κέλλα και τον γενικό γραμματέα Γ. Στρατάκο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας.

Από την έναρξη εμφάνισης της πανώλης στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι σε επιφυλακή και βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο και τους φορείς των κτηνοτρόφων, όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια.

Την Λάρισα επισκέπτεται σήμερα Παρασκευή 19/07/2024, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, επικεφαλής κλιμακίου, στο οποίο συμμετέχουν ο υφυπουργός, Χρήστος Κέλλας, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στρατάκος και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το κλιμάκιο έχει διαδοχικές συσκέψεις με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα και εκπροσώπους παραγωγών, προκειμένου να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός και η άμεση εφαρμογή των μέτρων εκρίζωσης του νοσήματος της πανώλης.

Στις αρμόδιες υπηρεσίες έχει σημάνει συναγερμός μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων πανώλης και στη Δημοτική Ενότητα Δομένικου του Δήμου Ελασσόνας, στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί κρούσματα σε επτά κτηνοτροφικές μονάδες, έξι στην Καλαμπάκα και μία στο Δομένικο, ενώ, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, έχουν θανατωθεί πάνω από 2.000 αμνοερίφια στην περιοχή. Όπως είπε η δημοσιογράφος στο ΕΡΤNews, αναφερόμενος στο πρόβλημα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ο κ. Κουρέτας είπε ότι η πανώλη μεταδόθηκε σε αμνοερίφια της περιοχής από ζώα που εισήλθαν στην χώρα μέσω Έβρου από την Τουρκία.

Όπως ανακοινώθηκε, από τις αρμόδιες κτηνιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές της Π.Ε. Λαρίσης έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση του νοσήματος, το οποίο, όπως τονίζουν οι ειδικοί, δε μεταδίδεται στον άνθρωπο.

 

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

otavoice

ΠΔΕ: 6,1 εκατ. ευρώ για φιλοξενία και φύλαξη βρεφών, νηπίων, παιδιών και παιδιών ΑμεΑ

otavoice

Η ερημοποίηση της υπαίθρου, ο Έλον Μασκ και η ευθύνη μας για τον τόπο

otavoice

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, η Γιορτή Δημοκρατίας

otavoice

Ψηφίστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Πεντέλης

otavoice

Στο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Κ. Τσιάρας για τα κρούσματα πανώλης

otavoice