OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κ. Τζιούμης: «Αναβαθμίζουμε τον φωτισμό ολόκληρου του δήμου μας»

Στην υπογραφή σύμβασης για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης και της αυτοματοποίησης συστήματος ηλεκτροφωτισμού των κοινοχρήστων του δήμου Τρίπολης προχώρησε την Πέμπτη (18/7/2024) ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας κ. Αλυσανδράτο της Sirec Energy.

Το έργο προβλέπει την αντικατάσταση 13.000 φωτιστικών με σύγχρονα φωτιστικά Led. Στόχος είναι να μειωθεί η ενεργειακή κατανάλωση 70% μέσα στα επόμενα δώδεκα χρόνια.

Το επόμενο διάστημα θα αρχίσει η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων.

«Είναι σαφές ότι με την ολοκλήρωση του έργου, μέσα σε 12 μήνες, θα αλλάξει εντελώς η εικόνα του φωτισμού στην πόλη και στα χωριά μας.

Θα έχουμε εγγυημένη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 70%, ενώ θα υπάρχει κι ένα οικονομικό όφελος 500.000 ευρώ για τον δήμο Τρίπολης. Με αυτή τη σύμβασης επιτυγχάνουμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει ως δημοτική αρχή.

Όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν για το θέμα αυτό στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ομόφωνες με εξαίρεση της Λαϊκή Συσπείρωση, για ιδεολογικούς λόγους.

Στοίχημα είναι να υλοποιηθεί σωστά το έργο και χωρίς καθυστερήσεις» είπε ο κ. Τζιούμης, κάνοντας λόγο για σημαντική μέρα για τον Δήμο Τρίπολης, αφού πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό 10.000.000€.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλυσανδράτος υπογράμμισε ότι ο Δήμος Τρίπολης είναι από τους πρώτους στην Ελλάδα που προχωρά ένα τόσο σημαντικό έργο για τη δραστική μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Παράλληλα, δήλωσε χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία.

Σχετικά Άρθρα

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

otavoice

ΠΔΕ: 6,1 εκατ. ευρώ για φιλοξενία και φύλαξη βρεφών, νηπίων, παιδιών και παιδιών ΑμεΑ

otavoice

Η ερημοποίηση της υπαίθρου, ο Έλον Μασκ και η ευθύνη μας για τον τόπο

otavoice

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, η Γιορτή Δημοκρατίας

otavoice

Ψηφίστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Πεντέλης

otavoice

Στο διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο Κ. Τσιάρας για τα κρούσματα πανώλης

otavoice