OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Παρουσιάστηκε το μάστερ πλαν για την ολιστική ανάπλαση της Ανατολικής Καλαμάτας

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε χθες, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024, στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας, από την μελετητική ομάδα έργου η πρόταση για την ολιστική ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου, που εντάσσεται στο έργο «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης αστικού τοπίου Ανατολικής Πολεοδομικής Ενότητας Καλαμάτας», οι μελέτες ωρίμανσης και η υλοποίηση του οποίου έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» .

Η ανάπλαση του Ανατολικού Κέντρου έρχεται να αναβαθμίσει αισθητικά και λειτουργικά το αστικό τοπίο σε πάνω από 100 στρέμματα, και να αποτελέσει ένα εξίσου σημαντικό δεύτερο κέντρο – πόλο έλξης της Καλαμάτας, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής αλλά και της υπόλοιπης πόλης, δημιουργώντας έναν μοναδικό πνεύμονα περιπάτου και αναψυχής με εκπαιδευτική, αθλητική και πολιτιστική πνοή.

Κατά τη συζήτηση, στην οποία παραβρέθηκαν από την ομάδα έργου οι Στέφανος Πάντος Κίκκος, Γρηγόρης Σταυριδάκης, Παρασκευή Παπαδημητρίου και Νίκος Κουτρουμπής, αναλύθηκαν οι παράμετροι του σχεδιασμού, η προσέγγιση των μελετητών αλλά και οι απαιτήσεις και οι προτεραιότητες της δημοτικής αρχής, ενώ ακολούθησαν ερωτήσεις, σχόλια και προτάσεις από το κοινό.

Στην παρέμβασή του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι: “Η διαβούλευση με φορείς και κατοίκους και η συμμετοχικότητα σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της πόλης, αποτελεί για εμάς ένα στοιχείο κρίσιμο, το οποίο και επιζητούμε.

Στην κατεύθυνση αυτή πραγματοποιήθηκε δημόσια παρουσίαση του μάστερ πλαν που αφορά την εκπόνηση των μελετών για την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις αναβάθμισης αστικού τοπίου Ανατολικής Πολεοδομικής Ενότητας Καλαμάτας», που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Με όρους βιωσιμότητας σχεδιάζουμε την εξέλιξη της ανατολικής πόλης, προσφέροντας τη δυνατότητα στην περιοχή να αποκτήσει νέα ταυτότητα και νέες προοπτικές.

Μια παρέμβαση ολιστική, που περιλαμβάνει αναπλάσεις, δημιουργία νέων δράσεων, εμπλουτισμό με νέες χρήσεις για όλους, διαμόρφωση διακριτών εισόδων, δημιουργία αξόνων κυκλοφορίας, κατασκευή χώρων αναψυχής, με δραστηριότητες αθλητικές και εκπαιδευτικές, με κατασκευή πολιτιστικών και εμπορικών υποδομών, διασύνδεση των υπό κατασκευή κοινοχρήστων χώρων και υποδομών της περιοχής, δίκτυα πεζοδρόμων, ποδηλατοδρόμους, χώρους πρασίνου, μια παρέμβαση σε περισσότερα από 100 στρέμματα.”

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, η προμελέτη (συνημμένα σχέδια και φωτορεαλιστικά) αναρτάται στην ιστοσελίδα του δήμου (δείτε ΕΔΩ), ώστε να τεθεί σε κοινή χρήση προς όλους για περαιτέρω επεξεργασία. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένονται προτάσεις και τα σχόλια στα email v.papaefstathiou@kalamata.gr ή kalamata.mission@gmail.com μέχρι τις 31 Ιουλίου 2024, προκειμένου να τεθούν υπόψη του Δήμου και των μελετητών.

Σχετικά Άρθρα

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

otavoice

ΠΔΕ: 6,1 εκατ. ευρώ για φιλοξενία και φύλαξη βρεφών, νηπίων, παιδιών και παιδιών ΑμεΑ

otavoice

Η ερημοποίηση της υπαίθρου, ο Έλον Μασκ και η ευθύνη μας για τον τόπο

otavoice

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα, η Γιορτή Δημοκρατίας

otavoice

Ψηφίστηκε το Στρατηγικό Σχέδιο του Δήμου Πεντέλης

otavoice