OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Ηλιούπολης: Άμεση λήψη μέτρων για την Προστασία των Αδέσποτων ζώων

Ενημερώνουμε τους Δημότες και κατοίκους Ηλιούπολης ότι ο Δήμος Ηλιούπολης έχει λάβει ενόψει του πρόσφατος κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα μια σειρά από έκτακτα μέτρα για την προστασία των αδέσποτων ζώων.

Αυτά τα μέτρα περιλαμβάνουν:

1. Ενίσχυση Σημείων Σίτισης και Ύδρευσης: Έχουν αυξηθεί τα σημεία όπου μπορούν να βρουν νερό και φαγητό τα αδέσποτα ζώα-με την αρωγή εθελοντών και φροντιστών των ζώων. Συγκεκριμένα, στα πάρκα Καλαβρύτων, Ναυαρίνου και Χαλικάκι, έχουν  τοποθετηθεί ή ενισχυθεί 10 σημεία σε όλη την πόλη από το σύνολο των 15 τις τελευταίες εβδομάδες.

2. Εντατικοποίηση των ελέγχων από τη Δημοτική Αστυνομία: Συνεχίζουν οι τακτικοί έλεγχοι από τη δημοτική αστυνομία για να διασφαλιστεί ότι δεσποζόμενα ζώα δεν είναι μόνιμα αλυσοδεμένα σε αυλές, ταράτσες ή μπαλκόνια και σε συνθήκες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν τις ανάλογες συνέπειες.

3. Ελεύθερη Τοποθέτηση Νερού και Φαγητού: Οι δημότες, σύμφωνα με το νόμο, έχουν το δικαίωμα να τοποθετούν ελεύθερα νερό και φαγητό στα πεζοδρόμιά τους για τις αδέσποτες γάτες της πόλης. Η διασφάλιση νερού και φαγητού είναι κρίσιμη για την επιβίωσή τους κατά τις επόμενες εβδομάδες ακραίας ζέστης, ενώ έχει πραγματοποιηθεί η περισυλλογή αρκετών περιστατικών αφυδατωμένων ζώων, που δέχτηκαν κτηνιατρική φροντίδα.

4. Είμαστε κοντά στους Δημότες που επιθυμούν την αρωγή μας ώστε να ενημερώνονται οι περίοικοι για το νόμο και τα δικαιώματα των αδέσποτων ζώων. Τα ανωτέρω μέτρα πραγματοποιούνται από το Δήμο Ηλιούπολης στα πλαίσια του νόμου 4830/2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και τις
οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών και της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Στόχος όλων μας είναι η προστασία και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και κατά τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Αθηναίων: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας λόγω ισχυρών ριπών ανέμου στην Αττική

otavoice

Απόλυτα καθαρές οι παραλίες του Δήμου Λαυρεωτικής

otavoice

Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας: «Βασική προτεραιότητα η συνεχής αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού»

otavoice

Άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου

otavoice

Αντίδραση Πελετίδη: Ο Υπουργός Παιδείας συζήτησε το κτιριακό των σχολείων χωρίς τον δήμο Πατρέων

otavoice

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής

otavoice