OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Κιλκίς: Βελτιωτικές αλλαγές στο Δημοτικό Πάρκο – Κήπο

Το Δημοτικό Πάρκο – Κήπος ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, ενισχυμένο σημειακά με φυτεύσεις θάμνων και εποχιακών λουλουδιών χαμηλής βλάστησης, με νέο αρδευτικό σύστημα και με την επαναφορά του υγρού στοιχείου στα υδάτινα τοιχώματα και στις επιφάνειές του.

Οι βελτιωτικές αλλαγές σε μια από τις πιο κεντρικές περιοχές του Κιλκίς, απλωμένη σε έκταση τεσσάρων στρεμμάτων δεν συνέβησαν μέσα σε μια μέρα. Η βάση τους είχε προηγηθεί από τον χειμώνα του 2019, οπότε και πραγματοποιήθηκαν πυκνές φυτεύσεις σε πολλά γυμνά σημεία ώστε να αναπληρωθεί το έλλειμμα της ανθοφορίας και να ξαναπρασινίσει το Δημοτικό Πάρκο. Οι εποχιακές φυτεύσεις και η καλύτερη συντήρηση του πρασίνου εμπλούτισαν τη χλωρίδα και το Δημοτικό Πάρκο – Κήπος ανέκτησε σταδιακά το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα στον αστικό χώρο με ικανοποιητικό προβάδισμα και στις λειτουργίες αναψυχής.

Ανεβάζοντας πιο ψηλά τον πήχυ για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου η Δημοτική Αρχή οργάνωσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες και ολοκλήρωσε συνδυασμένες παρεμβάσεις οι οποίες αφορούσαν:
– την κατάργηση υδάτινων αναβαθμών στο πάνω μέρος του Δημοτικού Πάρκου – Κήπου, την επιχωμάτωσή τους με κηπόχωμα, την φύτευση εποχιακών ανθοσυνθέσεων όπως επίσης και στους εξωτερικούς χώρους της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης
– την επισκευή αρδευτικού δικτύου. Όλες οι επιφάνειες με χλοοτάπητα αρδεύονται με εκτοξευτήρες τύπου pop-up ενώ το πότισμα όλων των νέων φυτών και των θάμνων γίνεται με στάγδην άρδευση. Συνδέθηκαν αγωγοί με υπάρχοντες αγωγούς σε σαράντα περάσματα παρτεριών για την άρδευσή τους αφού ελέγχθηκε η περατότητά τους ενώ καθαρίστηκαν και ελέγχθηκαν για διαρροές τα υφιστάμενα φρεάτια


– την αποκατάσταση ύδρευσης και επαναλειτουργία των κυκλωμάτων νερού με τη μορφή της ανακύκλωσης
– τον καθαρισμό και ελαιοχρωματισμό επιχρισμάτων στα συντριβάνια και σε κάθε υδάτινη επιφάνεια
-την αντικατάσταση ξύλινων προσβάσεων, επισκευή και ελαιοχρωματισμός ξύλινων καθιστικών και ειδικών κάδων απορριμμάτων

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επιθεωρώντας τους χώρους των φυτεύσεων και τα δροσερά υδάτινα περάσματα του Δημοτικού Πάρκου – Κήπου μαζί με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Αιμίλιο Νικολαϊδη, Πρασίνου Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη, τους υπηρεσιακούς παράγοντες των αντίστοιχων υπηρεσιών κ.κ. Αναστάσιο Μπρόζο, Ροδή Καναρίδου και τον γεωπόνο της ΤΟΑ Αλέξανδρο Ελευθεριάδη, εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το σύνολο των στοχευμένων παρεμβάσεων που έχουν γίνει και τόνισε ότι ο Δήμος παραδίδει στους πολίτες του έναν πιο όμορφο και πιο προσεγμένο χώρο αναψυχής με την προσδοκία να τον αγκαλιάσουν και οι ίδιοι και να φροντίζουν να παραμείνει ευπρεπισμένος και καθαρός. Αυτή την απλή μέριμνα, άλλωστε, υπενθυμίζουν και οι πινακίδες με περιβαλλοντικά μηνύματα που έχουν τοποθετηθεί σε σημεία φυτεύσεων.

Το Δημοτικό Πάρκο – Κήπος χαρίζει ξεκούραση και αναψυχή σε όλους τους πολίτες και επιπλέον με την κατασκευή των δύο νέων δημοτικών χαρών προσελκύει και το ενδιαφέρον των μικρών του δημοτών ανέφερε ο Δήμαρχος Κιλκίς ενώ συμπλήρωσε ότι οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την αναβάθμιση του Δημοτικού Πάρκου – Κήπου θα είναι συνεχείς με την καθημερινή παρουσία συνεργείων πρασίνου και καθαριότητας, την προμήθεια αντλίας για τον καθαρισμό των υδάτινων επιφανειών και την βελτίωση του συστήματος φωτισμού του Πάρκου.

Σχετικά Άρθρα

Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε το “Tilos Youth Summit”

otavoice

Συνεργασία του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες με την ελληνική ομογένεια των ΗΠΑ

otavoice

Χ. Δούκας: “50 χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός δε συμβιβάστηκε, δεν παραιτήθηκε, δεν ξέχασε …”

otavoice

ΠΔΕ: Σύσκεψη εργασίας για την αναβάθμιση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας

otavoice

Προκηρύχθηκαν τα έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Λευκάδας

otavoice

Χρηματοδότηση της ΟΧΕ βόρειας Εύβοιας από το «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027»

otavoice