OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Τραμπ από το Μίσιγκαν: «Δέχθηκα μια σφαίρα για τη δημοκρατία»

Στην πρώτη του προεκλογική συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας, ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χλεύασε τους Δημοκρατικούς, χαρακτηρίζοντας «αδύναμο» τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και παρομοιάζοντας την πρώην πρόεδρο της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, με «σκυλί».

Μιλώντας ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του στο Γκραντ Ράπιντς του Μίσιγκαν, ο Τραμπ ειρωνεύτηκε επανειλημμένως τον 81χρονο πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, τον οποίο χαρακτήρισε «αδύναμο».

Χλευάζοντας τους Δημοκρατικούς που προσπαθούν να πείσουν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την εκλογική κούρσα, έστρεψε τα βέλη του στην πρώην πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη Νάνσι Πελόζι, λέγοντας: «Έχει στραφεί εναντίον του (προέδρου Μπάιντεν) σαν σκυλί».

Έχοντας στο πλευρό του τον γερουσιαστή Τζέι Ντι Βανς, τον υποψήφιο αντιπρόεδρο του, ο Τραμπ είπε για τους Δημοκρατικούς: «Έχουν μερικά προβλήματα. Το Νο1 είναι πως δεν έχουν ιδέα ποιος θα είναι ο υποψήφιός τους», ανέφερε ο Τραμπ και οι υποστηρικτές του έβαλαν τα γέλια.

Χαρακτηρίζοντας τους Δημοκρατικούς «εχθρούς της δημοκρατίας», ο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσε: «Εξακολουθούν να λένε πως είμαι απειλή για τη δημοκρατία (…) Την προηγούμενη εβδομάδα, εγώ έφαγα μια σφαίρα για τη δημοκρατία!».

Ανέφερε επίσης ότι ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ του έστειλε ένα «όμορφο μήνυμα» όταν πληροφορήθηκε τι συνέβη, σχολιάζοντας ότι είχαν «πολύ καλές» σχέσεις επί των ημερών του στον Λευκό Οίκο.

Ο 78χρονος Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας αναφέρθηκε αρκετές φορές στην απόπειρα δολοφονίας του. «Ελπίζω πως δεν θα χρειαστεί να ξαναπεράσω κάτι τέτοιο. Ήταν τόσο τρομακτικό», σχολίασε.

Στην ίδια συγκέντρωση, ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικανών Τζέι Ντι Βανς εξαπέλυσε επίθεση κατά της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, η οποία θεωρείται το πρώτο φαβορί για να αναλάβει την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών, αν αποχωρήσει ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ρόνι Τζάκσον, πρώην γιατρός του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου των ΗΠΑ είπε χθες ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναρρώνει ομαλά, όπως αναμενόταν, μετά τον τραυματισμό του από σφαίρα στο δεξί αυτί, σημειώνοντας ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε εξέταση ακοής. Για «μισό εκατοστό» δεν καρφώθηκε η σφαίρα στο κρανίο του, υπογράμμισε ο Τζάκσον, ο οποίος είναι βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν αμφίρροπη κούρσα σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αλλά δείχνουν προβάδισμα του Τραμπ έναντι του Μπάιντεν σε πολιτείες-κλειδιά που ενδεχομένως να καθορίσουν τον νικητή των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Σχετικά Άρθρα

Διατηρείται ο καύσωνας- «Ανάσες» δροσιάς από την Τρίτη

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες: 900 ώρες ζωντανής μετάδοσης της ΕΡΤ – Αναλυτικά το πρόγραμμα

otavoice

Συνάντηση Μπάιντεν – Νετανιάχου την Τρίτη, στις ΗΠΑ

otavoice

Ρωσία: Μαχητικά MIG απέτρεψαν αμερικανικά βομβαρδιστικά να παραβιάσουν τα κρατικά σύνορα

otavoice

ΕΕ: Η Επιτροπή «Φον ντερ Λάιεν ΙΙ» και η πίτα των Επιτρόπων

otavoice

Οι Χούθι της Υεμένης στοχοθέτησαν την ισραηλινή πόλη Εϊλάτ με βαλλιστικούς πυραύλους

otavoice