OTA VOICE
Uncategorized Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από τις Προεδρικές Εκλογές- Το χρίσμα στην Καμάλα Χάρις

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά τις πιέσεις των Δημοκρατικών να αποσυρθεί λόγω της αδυναμίας του, δήλωσε ότι αποχωρεί από την προεδρική κούρσα σε επιστολή που αναρτήθηκε στο X, ενώ έδωσε το χρίσμα στην Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις.

«Ήταν μεγάλη μου τιμή να υπηρετήσω ως πρόεδρός σας», έγραψε. «Και ενώ ήταν πρόθεσή μου να διεκδικήσω την επανεκλογή μου, πιστεύω ότι είναι προς το συμφέρον του κόμματός μου και της χώρας να αποσυρθώ και να επικεντρωθώ αποκλειστικά στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου ως προέδρου για το υπόλοιπο της θητείας μου».

«Η πρώτη μου απόφαση ως υποψήφιος για το κόμμα το 2020 ήταν να επιλέξω την Καμάλα Χάρις ως Αντιπρόεδρό μου. Και ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα. Σήμερα θέλω να προσφέρω την πλήρη υποστήριξή ώστε η Καμάλα να είναι η υποψήφια του κόμματός μας φέτος. Δημοκρατικοί — ήρθε η ώρα να ενωθούμε και να νικήσουμε τον Τραμπ. Ας το κάνουμε» ανέφερε σε νέα του ανάρτηση στο X ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι θα μιλήσει στο έθνος αργότερα αυτή την εβδομάδα «με περισσότερες λεπτομέρειες» για την απόφασή του.

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της επιστολής.

Η απόφαση έρχεται μετά την κλιμάκωση των πιέσεων από τους Δημοκρατικούς συμμάχους του Μπάιντεν να αποχωρήσει από την προεκλογική κούρσα, μετά και τη συζήτηση της 27ης Ιουνίου , στην οποία ο 81χρονος πρόεδρος έδινε συχνά ανόητες απαντήσεις.

 

 

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για το χρίσμα των Δημοκρατικών

otavoice

Τραμπ για Μπάιντεν: Ήταν ο χειρότερος – Πιο εύκολο να ηττηθεί η Καμάλα Χάρις

otavoice

Χάλκινο μετάλιο στο Eurobasket U20, για την «γαλανόλευκη»

otavoice

“Πάρτι ληστο-συμμοριών” – Πληρώνουμε έως 300% πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη

otavoice

Πανσέληνος του Ελαφιού: Απόψε η εντυπωσιακή θέασή της

otavoice

Διατηρείται ο καύσωνας- «Ανάσες» δροσιάς από την Τρίτη

otavoice