OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χάλκινο μετάλιο στο Eurobasket U20, για την «γαλανόλευκη»

Τα «τρομερά παιδιά» του Κώστα Παπαδόπουλου υπέταξαν το Βέλγιο με σκορ 70-68 και πανηγύρισαν την τρίτη θέση στο φετινό Eurobasket U20.

Ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης ήταν εντυπωσιακός με 18 πόντους κι αυτός που έκανε τη διαφορά στο τέλος με το κρίσιμο τρίποντο (έγραψε το 68-65) στα 20 δευτερόλεπτα για τη λήξη του αγώνα. Ο Βαγγέλης Ζούγρης με 14 πόντους κι 13 ριμπάουντ τα έκανε πάλι όλα, ενώ θετικός ήταν και ο Γιάννης Καρακώστας με 9 πόντους και 5 τελικές πάσες.

Για τους ηττημένους Βέλγους ξεχώρισε ο Αγιούμπα Μπράιαντ Τζούνιορ με 19 πόντους, όμως στο δεύτερο ημίχρονο πήρε πολλά σκοτωμένα σουτ κι αποδείχτηκε μοιραίος για τη χώρα του.

Ο αγώνας

Η Εθνική μας ομάδα παρά το 0-5 των Βέλγων, δεν επηρεάστηκε και με αιχμή του δόρατος τον Ζούγρη, είχε την πρωτοκαθεδρία στο σκοράρισμα, ενώ ο Παρασκευόπουλος με το εξωτερικό του σουτ, έδωσε στην Ελλάδα μεγάλες βοήθειες. Το 15-9 έδωσε ψυχολογία στη γαλανόλευκη, όμως οι Βέλγοι από την περιφέρεια με τους Μπράιαντ και Μίσσια Ντιό, έδειχναν πως θα πουλήσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 15-21 υπέρ της Ελλάδας, όμως το παιχνίδι είχε πολύ δρόμο.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν μία εντελώς διαφορετική ιστορία, με την επίσημη αγαπημένη να χάνει το αμυντικό της φίλτρο και τους τυπικά γηπεδούχους να βρίσκουν εύκολα και συχνά το δρόμο προς το καλάθι. Σημαίνοντα ρόλο στην ανατροπή του σκορ έπαιξε φυσικά και η επιθετική αφλογιστία των Καρακώστα και Σαμοντούροφ. Ο Παπαδόπουλος είδε τον Μπράιαντ να έχει πάρει φωτιά, τα χαμένα ριμπάουντ να δίνουν εύκολους πόντους στους Βέλγους και το 40-31 του πρώτου ημιχρόνου, έδωσε τροφή για προβληματισμό κι ανασύνταξη.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική μας ομάδα βελτιώθηκε σε μεγάλο βαθμό, οι Σαμοντούροφ και Καρακώστας μπήκαν στην εξίσωση του παιχνιδιού, ενώ και η άμυνα έκλεισε τα σουτ των Βέλγων. Μόνο ο Τέμερμαν ήταν απειλή για την Ελλάδα, καθώς ευστόχησε σε πολύ δύσκολες προσπάθειες, όμως το μομέντουμ είχε ξεκάθαρο γαλανόλευκο χρώμα.

Στην αρχή του τέταρτου δεκάλεπτου, οι Βέλγοι διατηρούσαν την απόστασή τους με τα τρίποντα (56-50), με την Ελλάδα να βγάζει αντίδραση με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντινίδη και με σερί 7-0 να παίρνει το προβάδισμα (56-57), στο 34’. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με το τρίποντο του Καρακώστα να φέρνει την Εθνική στο +2 (63-65), στα 1:20’’ πριν τη λήξη. Το Βέλγιο ισοφάρισε προσωρινά, με τον Κωνσταντινίδη να απαντά με ένα προσωπικό 4-0, για το +4 (65-69), στα 10,1’’ πριν τη λήξη, παίρνοντας τη νίκη με το τελικό 68-70!//ΔΜ

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 31-40, 50-46, 68-70.

Πηγή: ertsports.gr

Σχετικά Άρθρα

ΗΠΑ: Η Καμάλα Χάρις ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για το χρίσμα των Δημοκρατικών

otavoice

Τραμπ για Μπάιντεν: Ήταν ο χειρότερος – Πιο εύκολο να ηττηθεί η Καμάλα Χάρις

otavoice

Ο Τζο Μπάιντεν αποχώρησε από τις Προεδρικές Εκλογές- Το χρίσμα στην Καμάλα Χάρις

otavoice

“Πάρτι ληστο-συμμοριών” – Πληρώνουμε έως 300% πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη

otavoice

Πανσέληνος του Ελαφιού: Απόψε η εντυπωσιακή θέασή της

otavoice

Διατηρείται ο καύσωνας- «Ανάσες» δροσιάς από την Τρίτη

otavoice