OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ. Γορτυνίας: Ξεκίνησε το 5ο θερινό σχολείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου

Οι εναρκτήριες εργασίες του 5ου Θερινού Σχολείου για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου που λαμβάνει χώρα στην Δημητσάνα από 21 έως 28 Ιουλίου, έγιναν την Κυριακή το απόγευμα στο Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Ο δήμαρχος Γορτυνίας Ευστάθιος Κούλης αναφέρει: Πιστεύω ότι η Γορτυνία προσφέρει πολλά παραδείγματα για τις δυνατότητες αλλά και τα προβλήματα που σχετίζονται με την ανάδειξη μιας ορεινής αγροτικής περιοχής σε πολιτισμικό αγαθό (προστασία του οικισμού, πολιτιστικός τουρισμός) και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εργασίες τού 5ου Θερινού Σχολείου σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους δράσεις, όπως η εκπαίδευση, ο τουρισμός και η ψυχαγωγία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις τής εποχής στη διαφύλαξη τής άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Κώστας Μανδρώνης, ο Αντιδήμαρχος Γορτυνίας Δημήτρης Καζάς, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημητσάνας Αγγελική Μπίρη, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Διασυνεδριακού Πολιτιστικού Κέντρου Δημητσάνας Κώστα Λάμπρου, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, η Διευθύντρια του Υπαίθριου Μουσείου Υδροκίνησης Ήρα Παπαδοπούλου και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων .

Την πρώτη μέρα των εργασιών οι συμμετέχοντες απόλαυσαν μουσικό δρώμενο από το «Πολυφωνικό Καραβάνι», το μοναδικό από την Ελλάδα στοιχείο ενταγμένο στον Κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και παράσταση της Λαογραφικής Εστίας Τρίπολης.

Το 5ο Θερινό Σχολείο για την Πολιτιστική Κληρονομιά του Αγροτικού Χώρου διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, το Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, από κοινού με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Γορτυνίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης), την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες.

Η ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά και η διαφύλαξή της θα είναι το θέμα συζητήσεων, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών μεταξύ εκπροσώπων τής διοίκησης, πανεπιστημιακών, εμπειρογνωμόνων, εκπαιδευτικών, εκπροσώπων τής κοινωνίας των πολιτών, νέων επαγγελματιών και ενεργών πολιτών.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων και το καλοκαίρι

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Βιωματικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, για τα παιδιά του καλοκαιρινού camp

otavoice

Π.Κ.Μ: Πρόσκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή σε επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία

otavoice

Δ. Κατερίνης: Επιτήδιοι δήθεν υπάλληλοι της κοινωνικής υπηρεσίας ζητούν χρήματα για αναξιοπαθούντες!

otavoice

Δ.Βριλησσίων: Ξεκινά το μεγάλο έργο Aναβάθμισης του Δημοτικού Δικτύου Ύδρευσης

otavoice

Δ.Πολυγύρου: 3η Συνάντηση Αρχαιολογικών Ταινιών Χαλκιδικής

otavoice