OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Δίου-Ολύμπου: Εκδήλωση τιμής για το συγγραφικό έργο του Σ. Μασταγκά

Τον συγγραφέα-ερευνητή τοπικής ιστορίας, Σωτήρη Μασταγκά, τίμησε ο Δήμος Δίου-Ολύμπου για το συγγραφικό του έργο, το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2024, στο κατάμεστο από κόσμο ανοιχτό θέατρο του δημοτικού πάρκου Λιτοχώρου.

Κατά τον χαιρετισμό του και πριν την απονομή της τιμητικής πλακέτας προς τον Σωτήρη Μασταγκά, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, υπογράμμισε:

«Ο Σωτήρης Μασταγκάς προσέφερε πολλά και συνεχίζει να προσφέρει σήμερα στον Δήμο Δίου-Ολύμπου.

Με το παράδειγμά του και την αξία του έργου του, μας δίνει τα απαραίτητα βήματα για την μελέτη, καταγραφή και διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου αναγνωρίζει και τιμά εκείνους που αφιέρωσαν ψυχή, σώμα, χρόνο και κόπο, ώστε με την παρακαταθήκη τους να διατηρηθούν στο διηνεκές τα βιώματα που μας έρχονται από παλιά».

Το βιογραφικό του συγγραφέα παρουσίασε η φιλόλογος Δέσποινα Καρτσιούνα-Παπαζαχαρία, σημειώνοντας:

«Προσκεκλημένοι στην τιμητική εκδήλωση για τον ερευνητή και ιστορικό της τοπικής μας ιστορίας, Σ. Μασταγκά, είμαστε και οικοδεσπότες γιατί ο τόπος μας είναι το σπίτι μας. Τιμούμε σήμερα την προσωπικότητα του αγαπητού μας συμπατριώτη που με το έργο του ρίχνει άπλετο φως στην παράδοση και στον πολιτισμό, στην ιστορία και στη ζωή μας».

Το σύνολο του έργου του κ. Μασταγκά παρουσίασε η φιλόλογος και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δίου-Ολύμπου, Ουρανία Κατσαμάκα.

Στο έργο του Σωτήρη Μασταγκά συγκαταλέγονται 22 τόμοι της εκδοτικής σειράς «Χρονικά Λιτοχώρου», με πρώτη έκδοση το 2009 και πιο πρόσφατη το 2024, δύο τόμοι-λευκώματα αφιερωμένα στον «Απόλλωνα Λιτοχώρου», η μονογραφία του Ευάγγελου Κοροβάγκου, προέδρου της Προσωρινής Κυβέρνησης της Μακεδονίας κατά την επανάσταση του 1878, κ.α.

Διαβάστηκαν επίσης χαρακτηριστικά αποσπάσματα από διάφορους τόμους της σειράς «Χρονικά Λιτοχώρου».

Την έναρξη της εκδήλωσης σήμανε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δίου-Ολύμπου, Αστέριος Τζήμας, ενώ η βραδιά έκλεισε με παρουσίαση τραγουδιών από τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης & Θεόφραστος Σακελλαρίδης».

Σχετικά Άρθρα

Συνεδριάζει αύριο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ

otavoice

ΠΔΕ: Συνάντηση για την ψηφιακή μετάβαση, Θ. Βασιλόπουλου με δήμαρχο Αιγιαλείας

otavoice

Εθελοντική δράση συλλογής απορριμμάτων στη Νέα Ιωνία

otavoice

Δήμος Αθηναίων: «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

otavoice

Δ.Ήλιδας: Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Volley Κουρούτας

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων και το καλοκαίρι

otavoice