OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Να παραχωρηθεί το ΞΕΝΙΑ στο Καλέντζι στον Δ. Ερυμάνθου και στην ΕΟ Ορειβασίας και Αναρρίχησης

Θεόδωρος Καννελόπουλος: Να παραχωρηθεί το ΞΕΝΙΑ στο Καλέντζι στον Δήμο Ερυμάνθου και στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης για αξιοποίηση.

Είναι γνωστό ότι ένα δημόσιο ακίνητο, όταν δεν χρησιμοποιείται με την πάροδο του χρόνου απαξιώνετε και στο τέλος καταρρέει.

Ένα αντίστοιχο δημόσιο ακίνητο αποτελεί και το Ξενία στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο Καλέντζι, που ανήκει στην ΕΤΑΔ, ενός ακινήτου 22 δωματίων σε ένα οικόπεδο 8 περίπου στρεμμάτων.

Μέχρι σήμερα η οποιαδήποτε προσπάθεια που καταβλήθηκε, είτε για πώληση είτε για μίσθωση του συγκεκριμένου ακινήτου, δεν βρέθηκε κανένας επενδυτής να το αξιοποιήσει και να συμμετάσχει.

Και δικαίως.

Διότι ουδείς ιδιώτης θα προχωρούσε σε μια επένδυση και θα δαπανούσε χρήματα, για ένα ακίνητο και σε μια περιοχή, χωρίς να αποδώσει κέρδος η επένδυσή του.

Και βλέπουμε μια σιωπή από όλους.

Χωρίς όραμα, τόσο από την τοπική κοινωνία, όσο και τους γνωστούς ιδεολογικά οραματιστές του Κρατισμού και ενάντια στις ιδιωτικές επενδύσεις.

Θα περίμενα όσους πολιτικά θεωρούν το Καλέντζι, ως τόπο της γενέθλιας Γής της Ιδεολογικής τους ταυτότητας, να έχουν καταθέσει και μια πρόταση αξιοποιησης του συγκεκριμένου ακινήτου.

Ως ενεργός πολίτης όπου δεν έχω επισκεφθεί ποτέ το Καλέντζι, άρα δεν έχω φωτογραφηθεί για επικοινωνιακούς λόγους κάτω από το άγαλμα των Παπανδρέου, άλλωστε δεν έχω και καμία πολιτική σχέση, θέλω να καταθέσω μια δημόσια πρόταση αξιοποιήσεις του προς όφελος και της τοπικής κοινωνίας.

Θα πρότεινα, όπως έπραξα από το βήμα και στη πρόσφατη εκδήλωση της εφημερίδας ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ για τον αθλητισμό, το συγκεκριμένο ακίνητο να παραχωρηθεί στον Δήμο Ερυμάνθου κατά 50% και στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης κατά 50%, ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Ξενώνας από τα σωματεία μέλη της.

Συγκεκριμένα θα αποτελούσε αθλητικός προορισμός για αναρρίχηση, ορειβασία και πεζοπορία, στα γύρω βουνά., δίνοντας ζωή και οικονομική ανάπτυξη στην ορεινή περιοχή, αλλά προπάντων θέσεις εργασίας.

Αλλά θα μπορούσε επίσης και να αξιοποιηθεί, από τον Δήμο Ερυμάνθου για την φιλοξενία εκδρομέων για Θρησκευτικό Τουρισμό από ΚΑΠΗ της Ελλάδας.

Η παραπάνω πρότασή μου ελπίζω να προκαλέσει το έναυσμα για έναν δημόσιο διάλογο και ουσιαστική αξιοποίηση του ακινήτου.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,

Πολύτεκνου και πρώην μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ,

Εκπρόσωπος της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».

Σχετικά Άρθρα

Εθελοντική δράση συλλογής απορριμμάτων στη Νέα Ιωνία

otavoice

Δήμος Αθηναίων: «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»

otavoice

Δ.Ήλιδας: Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε το τουρνουά Beach Volley Κουρούτας

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτά τα προαύλια σχολείων και το καλοκαίρι

otavoice

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Βιωματικό σεμινάριο ΚΑΡΠΑ, για τα παιδιά του καλοκαιρινού camp

otavoice

Π.Κ.Μ: Πρόσκληση σε επιχειρήσεις για συμμετοχή σε επιχειρηματική αποστολή στην Ινδία

otavoice