OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ν.Α: Συναντήσεις Γ. Κρητικού με τον Δήμαρχο Πάτμου και Δ/ντές και Δ/ντριες των σχολείων

Την Παρασκευή 19/07/2024, το Σάββατο 20/07/2024 και τη Δευτέρα 22/07/2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Γιάννης Κρητικός και ο Δήμαρχος της Πάτμου κ. Νικήτας Τσαμπαλάκης πραγματοποίησαν συναντήσεις εργασίας στο Δημαρχείο του νησιού, στην Πατμιάδα Σχολή και σε σχολικές μονάδες με υπηρεσιακούς παράγοντες και με τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες των σχολείων της Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης του νησιού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι ξεκινάει το ταξίδι των συναντήσεων εργασίας στη Δωδεκάνησο από το νησί της Πάτμου στο πλαίσιο της ενδοπεριφερειακής αποκέντρωσης και της απόκτησης περιφερειακής συνείδησης που προωθεί ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας, ο κ. Κρητικός είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα υπηρεσιακά στελέχη και τους/τις Διευθυντές/τριες των σχολείων του νησιού για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα προγραμματίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το επόμενο διάστημα (υποτροφίες, σχολικές βιβλιοθήκες, ρεκόρ μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στα Δωδεκάνησα, στήριξη της Ειδικής Αγωγής, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, παραλαβή νέου τεχνολογικού εξοπλισμού, κ.ά.).

Υπογράμμισε τη σημασία που δίνει ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος στον συγκεκριμένο τομέα αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι πρώτες του αποφάσεις αφορούσαν αύξηση των χρημάτων για τη συντήρηση σχολείων και τις προσκλήσεις για την αναβάθμιση και την επέκταση υφισταμένων καθώς και την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων.

Στη συνέχεια, έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα προγράμματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης που θα υλοποιηθούν κατά το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με φορείς και διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον των σχολείων για συμμετοχή στις πολύ σημαντικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Κατά τις συζητήσεις που ακολούθησαν, οι Διευθυντές/τριες στο σύνολό τους τόνισαν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν εδώ και χρόνια στα σχολικά κτίρια και σημείωσαν ότι μία από τις αιτίες της στασιμότητας αποτελεί το γεγονός της υποστελέχωσης των Δημοτικών Υπηρεσιών. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανακατασκευή και λειτουργία της Πατμιάδας Σχολής, που αποτελεί ιστορικό κέντρο Θεολογικών Σπουδών.

Στο τέλος των συναντήσεων Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, στελέχη και Διευθυντές/τριες δεσμεύθηκαν σε σειρά ενεργειών μέχρι την επόμενη συνάντηση εργασίας και θα αξιολογηθεί η πρόοδος των ενεργειών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος επειδή διαπιστώνω από κοντά ότι τόσο ο Δήμαρχος όσο και τα στελέχη και οι Διευθυντές/τριες των σχολείων έχουν πολύ μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους, αγωνία για το μέλλον των μαθητών και μαθητριών της Πάτμου και πολύ μεγάλη όρεξη για δουλειά.

Είμαι βέβαιος ότι αν καταφέρουμε όλοι μαζί να υλοποιήσουμε ένα συνολικό πλαίσιο δράσης με συγκεκριμένους στόχους και σαφή ιεράρχηση, σύντομα η Πάτμος θα δει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα”.

Κατά τις επόμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Κρητικός έχει προγραμματισμένες συναντήσεις στη Λέρο και τους Λειψούς με τις Δημοτικές Αρχές και τον εκπαιδευτικό κόσμο των νησιών.

Σχετικά Άρθρα

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα, για τους πεσόντες και αγνοούμενους του 1974 στην Κύπρο

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

otavoice

Ξεκίνησε η εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών LED στο Δήμο Αμαρουσίου

otavoice

Ο Δήμος Κοζάνης προειδοποιεί για τις τηλεφωνικές απάτες (βίντεο)

otavoice

Εθελοντής πυροσβέστης διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Ωρωπού

otavoice

Συνεδρίασε η Επιτροπή Νήσων και Πολιτικής Συνοχής της ΚΕΔΕ

otavoice