OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Π.Ηπείρου: Συνάντηση Αλεξ. Καχριμάνη με το Προεδρείο του Π.Σ.Η.Ε.

Εκτενή συζήτηση για θέματα που απασχολούν τους, ανά τον κόσμο, Ηπειρώτες είχε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού σε συνάντηση που έγινε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας στους τομείς Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία που δίνεται στην ενεργοποίηση των αποδήμων στις χώρες όπου προβάλλεται η Ήπειρος, ζητώντας παράλληλα την ενεργή δραστηριοποίησή τους και στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΠΣΗΕ κ. Χρυσόστομος Δήμου, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Ηπείρου σε χώρες όπου διαμένουν και δραστηριοποιούνται Ομογενείς, ενώ παρουσίασε και δράσεις που έχει αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού για τη στήριξη και προβολή της Ηπείρου.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η ανάληψη πρωτοβουλίας τουριστικής προβολής της Ηπείρου, με την οργάνωση αποστολής επτά εξειδικευμένων δημοσιογράφων (πέντε από Γερμανία και δύο από Αυστρία) για επταήμερη επίσκεψη- ξενάγηση τον προσεχή Σεπτέμβριο στις Περιφερειακές Ενότητες Πρέβεζας και Θεσπρωτίας.

Βασικό επίσης θέμα της συνάντησης ήταν η διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου των Απόδημων Ηπειρωτών που προγραμματίζεται για το επόμενο καλοκαίρι (τέλη Ιουλίου- αρχές Αυγούστου) στην Ήπειρο, το οποίο όπως και τις προηγούμενες φορές θα γίνει με τη συνδρομή και στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Την αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του ΠΣΗΕ αποτελούσαν ο Πρόεδρος κ. Χρυσόστομος Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σπύρος Κωσταδήμας, ο ταμίας κ. Ηλίας Γαλανός και τα μέλη κ.κ. Σπύρος Ζιώγκας- Σπύρος Βέλιος.

Σχετικά Άρθρα

Μ. Μποκέας: Το έργο της Ελ. Βενιζέλου ανήκει σε όλο το Μαλεβίζι και κυρίως στις επόμενες γενιές

otavoice

Ε. Βάκα «Όσο είμαι Δήμαρχος, δεν θα επιτρέψω να γίνει ιδιωτική Μ.Ε.Α στην Αυλίδα».

otavoice

Ιδρύεται Κέντρο Καινοτομίας της Εκπαίδευσης στην Πέλλα

otavoice

Συνάντηση εργασίας, Δημάρχου Καβάλας και Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της ΑΜΘ

otavoice

Ξεκινούν άμεσα εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης σε σχολεία της Αγίας Παρασκευής

otavoice

Με επιτυχία οι βραδιές Μουσικής, στον Δήμο Πλατανιά

otavoice