OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Ο Δήμος Λαυρεωτικής τίμησε τους 17 εκτελεσθέντες ποιμένες από τα Λεγραινά

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 στην κεντρική πλατεία Λεγραινών, ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Υπ. Αττικής «Τα Χειμαδιά» και τους συγγενείς – απόγονους των θυμάτων, πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης προς τιμήν των 17 εκτελεσθέντων ποιμένων από τα Λεγραινά.

Η τελετή μνήμης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και Επίτιμου Δημότη του Δήμου Λαυρεωτικής κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των θυμάτων και στη συνέχεια εκφωνήθηκαν τα ονόματα από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Υπ. Αττικής «Τα Χειμαδιά» κ. Γιώργο Πετρόγιαννο, ενώ ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Πέτρος Φιλίππου παρέθεσε ένα σύντομο ιστορικό του συμβάντος.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ανάφερε σχετικά:

«Ογδόντα χρόνια από την ημέρα εκτέλεσης των 17 Σαρακατσαναίων βοσκών που κατοικούσαν στα Λεγραινά μαζευτήκαμε εδώ σήμερα για να αποδώσουμε φόρο τιμής στη θυσία τους. Είναι σημαντικό να τιμούμε τους ήρωες που προσέφεραν τη ζωή τους για την πατρίδα τους και να υπερασπιζόμαστε τη μνήμη τους.»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Βασίλης Οικονόμου, ο βουλευτής Αν. Αττικής κ. Στυλιανός Φωτόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Ελέγχου – Λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Περιφέρειας Αττικής κ. Πολυχρόνιος Μπαϊρακτάρης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Λαυρεωτικής, οι πρόεδροι του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος», του συλλόγου «Η Αδελφότης των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου» και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου και πλήθος κόσμου.

Σχετικά Άρθρα

Δ.Κω: Πρόσληψη προσωπικού καθαρισμού σχολικών μονάδων

otavoice

Δ.Ωρωπού: Απόλυτα καθαρή η παραλία Μαρκοπούλου

otavoice

Π.Ι.Ν: Προκήρυξη Διαγωνισμού για το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λευκάδας

otavoice

«ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ 2024»: Εκδηλώσεις με πολύ κόσμο και για όλα τα γούστα

otavoice

Δ.Πεντέλης: Ψηφίστηκε ο νέος αθλητικός κανονισμός

otavoice

Δ.Β.Κυνουρίας: “Ανάπλαση πλατείας και πλακόστρωση κοινοτικής οδού” στην Αγ. Σοφία

otavoice