OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Βριλησσίων: Συνεχίζεται εντατικά η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους των Βριλησσίων.

Άλλα εννέα οχήματα απομακρύνθηκαν το τελευταίο διάστημα από διάφορα σημεία της πόλης μας. Από τις αρχές Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχουν περισυλλεγεί με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία συνολικά 26 οχήματα. Πρόκειται για οχήματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν αφήσει σε δρόμους αλλά και κοινόχρηστους χώρους της πόλης μας.

Με την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από την πόλη μας αποτρέπεται η δημιουργία εστιών μόλυνσης στις γειτονιές μας. Η περισυλλογή τους απελευθερώνει Δημόσιο Χώρο, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην βελτίωση της εικόνας της πόλης μας και στην εύρυθμη λειτουργία της. Τα οχήματα που περισυλλέγονται οδηγούνται στην ανακύκλωση, με αποτέλεσμα να ανακτάται το σύνολο των υλικών τους. Η δράση θα συνεχιστεί εντατικά και το προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στην Γραμμή Δημότη 2132050560-1 από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα προκειμένου να προχωρά η καταγραφή των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και οι εργαζόμενοι του Δήμου Βριλησσίων να επικολλούν την προβλεπόμενη από το νόμο ειδοποίηση, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία απομάκρυνσης και ανακύκλωσης των οχημάτων.

Οι προϋποθέσεις του νομικού πλαισίου για την περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων είναι:

  • Το όχημα να παραμένει σταθμευμένο σε δημόσιο χώρο χωρίς πινακίδες ή ακόμα και εάν έχει πινακίδες κυκλοφορίας, να αποτελεί εστία μόλυνσης.
  • Με τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά γίνεται από τον Δήμο Βριλησσίων επικόλληση ειδοποίησης σε εμφανές σημείο του οχήματος προς τον ιδιοκτήτη για την απομάκρυνσή του.
  • Σε περίπτωση που παρέλθει το χρονικό διάστημα, το οποίο ορίζει ο νόμος και ο ιδιοκτήτης δεν απομακρύνει το όχημά του, τότε ο Δήμος προχωρά στην περισυλλογή και την ανακύκλωσή του.

Σχετικά Άρθρα

ΔΣ ΚΕΔΕ: Τι αποφάσισε για τα οικονομικά των δήμων

otavoice

Δ. Εορδαίας: Συστάσεις σε κτηνοτρόφους για την προφύλαξη από την πανώλη

otavoice

Ν. Χαρδαλιάς: «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, πυρήνας της υγιούς επιχειρηματικότητας»

otavoice

Ψηφιακός Ταχυδρόμος στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

otavoice

Ξεκίνησε το πολιτιστικό καλοκαίρι που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας

otavoice

Δ.Κω: Πρόσληψη προσωπικού καθαρισμού σχολικών μονάδων

otavoice