OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Η Κάμαλα Χάρις, η προεκλογική της γραμμή: Η εισαγγελέας εναντίον «αρπακτικών κάθε είδους»

Στο ντεμπούτο της προεκλογικής της εκστρατείας στο Ουισκόνσιν, η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις έκανε διαρκείς αναφορές στο παρελθόν της ως εισαγγελέας στην Καλιφόρνια, σε αντιπαραβολή με το εγκληματικό ιστορικό του Ντόναλντ Τραμπ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται αντιμέτωπος με 34 κατηγορίες.

«Ξέρω τον τύπο του Ντόναλντ Τραμπ και σε αυτήν την εκστρατεία, σας υπόσχομαι ότι θα βάζω καθημερινά με υπερηφάνεια το ρεκόρ μου ενάντια στο δικό του», υποσχέθηκε μπροστά σε ένα ενθουσιασμένο πλήθος Δημοκρατικών, αφήνοντας παράλληλα να διαφανεί τη γραμμή που θα ακολουθήσει κατά την προεκλογική της καμπάνια: ο βράχος της νομιμότητας απέναντι σε «αρπακτικά κάθε είδους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

(AP Photo/Kayla Wolf)

«Θεωρώ ότι κατά το αρχικό στάδιο θα πρέπει να αναδειχτεί η εισαγγελέας που θα δικάσει τον εγκληματία Ντόναλντ Τραμπ, κάτι το οποίο ο Μπάιντεν δεν το δούλεψε αρκετά, όπως πιστεύουν κάποιοι», δήλωσε το υψηλόβαθμο στέλεχος των Δημοκρατικών Κάιβαν Σροφ σε συνέντευξή του στο κανάλι ABC.

Έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη σημαντικών Δημοκρατικών και ρεκόρ συγκέντρωσης χρημάτων μέσα σε λίγες ώρες, η Κάμαλα Χάρις φαίνεται να μετατρέπει σε τυπική διαδικασία το συνέδριο των Δημοκρατικών σε δύο εβδομάδες περίπου, όπου θα αποφασιστεί ποιος υποψήφιος θα λάβει το χρίσμα ώστε να τεθεί αντιμέτωπος με τον Ντοναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, μετά την απόσυρση Μπάιντεν.

Η υποψηφιότητα της Χάρις έχει αναζωογονήσει την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, αφού πολλοί ψηφοφόροι δήλωναν απογοητευμένοι από τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ, καθώς και από την κατάσταση της οικονομίας, την αμερικανική εξωτερική πολιτική και άλλα ζητήματα.

Η εκστρατεία της Χάρις κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές μέσα σε μόλις 24 ώρες, με το 62 τοις εκατό όλων αυτών των συνεισφορών να προέρχονται από δωρητές για πρώτη φορά.

 (AP Photo/Evan Vucci, FILE)

Εστιάζοντας πλέον στη Χάρις, στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων προσπαθούν να κατηγορήσουν τη σημερινή αντιπρόεδρο για όλες τις «κακές» πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και ιδιαίτερα για τον μεγάλο αριθμό μεταναστών και αιτούντων άσυλο που διέσχισαν τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν, αποκαλώντας την «τσάρο των συνόρων». Ωστόσο, στο επιτελείο της Χάρις χαρακτηρίζουν ως αβάσιμη αυτήν την κριτική, αφού η Χάρις δεν ήταν υπεύθυνη για τη συνοριακή πολιτική των ΗΠΑ.

Πηγές: Reuters, ABC, Al Jazeera

Σχετικά Άρθρα

Προκλητικός ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ: Ο Μαχμούντ Αμπάς θα παρακολουθεί τη Γάζα από μακριά

otavoice

Στα «δίχτυα» της ΑΑΔΕ 27 επιχειρήσεις με εικονικά τιμολόγια αξίας άνω των 218 εκατ. ευρώ

otavoice

Νεπάλ: 18 νεκροί από τη συντριβή αεροπλάνου κατά την απογείωσή του

otavoice

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για τους λόγους που τον ώθησαν να αποσυρθεί

otavoice

Μπαχ: «Έφτασε η στιγμή της αλήθειας, θα ζήσουμε αξέχαστες Ολυμπιακές στιγμές»

otavoice

Απόψε η δεξίωση στο Προεδρικό, για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

otavoice