OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Αντιπροσωπεία του δήμου Μετεώρων στην αδελφοποιημένη πόλη Σβάμπαχ Γερμανίας

Σημαντική επίσκεψη στην αδελφοποιημένη πόλη του Σβάμπαχ της Γερμανίας πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Μετεώρων με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λευτέρη Αβραμόπουλο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου της πόλης Peter Reiß.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Μετεώρων είχε την ευκαιρία να γευτεί ένα πλούσιο τετραήμερο γεμάτο νέες γνώσεις, εμπειρίες και στιγμές.

Υποδοχή της αποστολής του Δήμου Μετεώρων στο Δημαρχείο της πόλης Σβάμπαχ στην αίθουσα «Golden Hall» όπου έγινε η καθιερωμένη ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων.

Ο Δήμαρχος Μετεώρων είχε την ευκαιρία να υπογράψει στο χρυσό βιβλίο της πόλης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευτέρης Αβραμόπουλος έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή στην πορεία αδελφοποίησης των δύο πόλεων σημειώνοντας τα εξής:

«Εικοσιένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αδελφοποίηση της πόλης μας με την πόλη σας.
Μια προσπάθεια που ξεκίνησε από τους τότε Δημάρχους Hartwig Reimann και Καλαμπάκας Βύρωνα Μπουτίνα και ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της συνθήκης αδελφοποίησης στην πόλη της Καλαμπάκας, στην πλατεία Δημουλά, το μακρινό 2003 από τους Δημάρχους Σβάμπαχ Hartwig Reimann και Καλαμπάκας Αντώνη Πινιάρα.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια οι επισκέψεις αντιπροσωπειών από τις δύο πόλεις υπήρξαν αρκετές και εποικοδομητικές. Άλλωστε, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι κομβικός για τη σφυρηλάτηση και διατήρηση των σχέσεων μεταξύ των τοπικών κοινωνιών, που είναι και το πιο άμεσο επίπεδο συνεργειών.

Γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ, προκειμένου να τονώσουμε αυτή τη σχέση, μία σχέση που καλλιεργήθηκε τα τελευταία χρόνια και ως νέα Δημοτική Αρχή έχουμε τη βούληση να τη διευρύνουμε σε διάφορα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τις δυο πόλεις όπως η προστασία του περιβάλλοντος, η τουριστική διασύνδεση των δύο πόλεων, η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, η κοινωνική πρόνοια και η καινοτομία κλπ.

Αγαπητέ Δήμαρχε κ. Reiß μέσω εσάς, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες της αποστολής μας για την μεγάλη αγάπη που λάβαμε αυτές τις μέρες που είμαστε κοντά σας από τους πολίτες της πόλης σας.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στην Καλαμπάκα όπου σας περιμένουμε για να σας ανταποδώσουμε τη φιλοξενία και να συνεχίσουμε αυτή τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στις δυο πόλεις μας»

Σχετικά Άρθρα

Η δέσμευση Σταϊκούρα στον δήμαρχο Ρόδου για το νέο 12θεσιο Σχολείο Αρχαγγέλου

otavoice

Μενδώνη: «Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας»

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε νέα προσπάθεια έξωσης

otavoice

Χάρης Δούκας: «Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους Δήμους- Δεν υποχωρούμε- Θα αντισταθούμε»

otavoice

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι

otavoice

ΠΝΑ: Στους Λειψούς ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Γ. Κρητικός

otavoice