OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Μενδώνη: «Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας»

Έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ υλοποιούνται από το Yπουργείο Πολιτισμού στο Νότιο Αιγαίο, ενώ ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα, ο τομέας του πολιτισμού θα απορροφήσει, επιπλέον, περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη βρίσκεται από το πρωί σήμερα στη Ρόδο, όπου θα παραμείνει και αύριο, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά από αυτοψίες και να έχει συναντήσεις με τις τοπικές αρχές και τα στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Από το Ταμείο Ανάκαμψης, συγκεκριμένα, χρηματοδοτείται η ανακατασκευή του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου, αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Μεταξύ αυτών είναι η ανάπλαση του χώρου της «Περβόλας», κοντά στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, οπότε θα δοθεί σε χρήση ένας αρχαιολογικός περίπατος, έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων.


«Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας. Αποτελεί τεράστια ευθύνη για εμάς, γιατί έχουμε την υποχρέωση να διαφυλάξουμε τον πλούτο αυτό και να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη, μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.

Αύριο, Παρασκευή, ενώπιον της υπουργού, θα παρουσιαστεί η πρώτη φάση του προγράμματος αξιοποίησης ακινήτων του ΟΔΑΠ, μέσα από διαγωνιστική διαδικασία. Πρόκειται, σε πρώτη φάση, για περίπου 45 ακίνητα, μέσα στη Μεσαιωνική Πόλη, (αρκετά από αυτά δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση), τα οποία θα αναλάβουν να αποκαταστήσουν και στη συνέχεια εκμεταλλευθούν ιδιώτες, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Το πρωί του Σαββάτου, η υπουργός, θα εγκαινιάσει το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου.

Σχετικά Άρθρα

Η δέσμευση Σταϊκούρα στον δήμαρχο Ρόδου για το νέο 12θεσιο Σχολείο Αρχαγγέλου

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε νέα προσπάθεια έξωσης

otavoice

Χάρης Δούκας: «Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους Δήμους- Δεν υποχωρούμε- Θα αντισταθούμε»

otavoice

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι

otavoice

ΠΝΑ: Στους Λειψούς ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Γ. Κρητικός

otavoice

Δ. Ωρωπού: Καθορισμός τέλους αποκομιδής- Ενημερώση πολιτών

otavoice