OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Η δέσμευση Σταϊκούρα στον δήμαρχο Ρόδου για το νέο 12θεσιο Σχολείο Αρχαγγέλου

Τη δέσμευση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το νέο υπερσύγχρονο Δωδεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείου Αρχαγγέλου να λειτουργήσει από την νέα σχολική χρονιά, ανέλαβε ενώπιον του Δημάρχου Ρόδου Αλέξανδρου Κολιάδη, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα σήμερα το συγκρότημα.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατά την επίσκεψή του στο νέο κτήριο, το οποίο κόστισε 3.400.000 ευρώ και που αποτελεί πρότυπο σχολικής μονάδας για όλη την Ελλάδα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις εγκαταστάσεις.

Όπως είπε κ. Χρ. Σταϊκούρας στον Δήμαρχο Ρόδου, σε συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα αναζητήσει τρόπους για να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα της πρόσβασης στο Δωδεκαθέσιο Σχολείο Αρχαγγέλου.

Ο κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, που συνοδευόταν από τους Αντιδημάρχους Αρχαγγέλου και Ψηφιακής Μετάβασης Γιώργο Βαρέλη και Τεχνικών Έργων και Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης Σταύρο Τσούβαλη, δεσμεύτηκε στον Υπουργό πως ο Δήμος Ρόδου θα προβεί σε όλες τις ενέργειες που θα υποδείξει το Υπουργείο, ώστε το σχολείο να υποδεχθεί μαθητές του Αρχαγγέλου από τον Σεπτέμβριο.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, ο Δήμαρχος Ρόδου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης μετέβησαν στο Μουσικό Σχολείο όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή Χρήστο Θεολόγο και τον Υποδιευθυντή Παναγιώτη Μπέλο, παρουσία και της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Κατερίνας Χαρτοφύλη.

Μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ρόδου υποδέχθηκαν τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών και τον Δήμαρχο Ρόδου με κλασική αλλά και παραδοσιακή μουσική, ως ένα δείγμα του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης που παρέχει το Σχολείο.

Ο κ. Σταϊκούρας αφού ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Σχολείου για την ανάγκη να μπορεί να δέχεται το σχολείο περισσότερους μαθητές, ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξασφαλιστούν κονδύλια προκειμένου να προστεθεί νέα πτέρυγα που θα καλύψει τις ανάγκες του σχολείου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της ροδιακής κοινωνίας.

«Στη Δημοτική Αρχή Ρόδου, προτεραιότητά μας είναι τα παιδιά μας. Εχουμε δρομολογήσει δράσεις και παρεμβάσεις τόσο εντός των σχολικών κοινοτήτων όσο και στις γειτονιές και στα χωριά μας, για να μπορούν να τα παιδιά μας να απολαμβάνουν όλα όσα αξίζουν και δικαιούνται. Ευχαριστώ τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του, σχετικά με αιτήματα που του υποβάλαμε. Είναι ακόμα μια απόδειξη ότι πάντα μέσα από τις συνεργασίες επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεσμευόμαστε πως θα προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε το νέο δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου να υποδεχθεί τους μαθητές από τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης μετά από την ολοκλήρωση της επίσκεψης του Υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Σχετικά Άρθρα

Μενδώνη: «Στο Αιγαίο υπάρχει το 30% του μνημειακού αποθέματος της χώρας»

otavoice

Δήμαρχος Πετρούπολης: Η λαϊκή κινητοποίηση απέτρεψε νέα προσπάθεια έξωσης

otavoice

Χάρης Δούκας: «Θέλουν να βάλουν λουκέτο στους Δήμους- Δεν υποχωρούμε- Θα αντισταθούμε»

otavoice

Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περισσότερες σχολικές καθαρίστριες σε σχέση με πέρυσι

otavoice

ΠΝΑ: Στους Λειψούς ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Γ. Κρητικός

otavoice

Δ. Ωρωπού: Καθορισμός τέλους αποκομιδής- Ενημερώση πολιτών

otavoice