OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Πειραιά με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε χθες Πέμπτη 25 Ιουλίου,  στο Δημαρχείο τον Υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών Βασίλη Οικονόμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μώραλης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Οικονόμου για μια σειρά συγκοινωνιακών θεμάτων της πόλης, τα οποία άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου, με τις δύο πλευρές να συμφωνούν πως η συνεργασία τους θα συνεχιστεί άμεσα και εποικοδομητικά, προκειμένου να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στα ζητήματα αυτά.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρύδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ταταρόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πληροφορικής του Δήμου Πειραιά Μιχάλης Μπούρμπος και ο Σύμβουλος του Δημάρχου Βασίλης Χρήστου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Είχα τη χαρά να υποδεχθώ στο Δημαρχείο Πειραιά τον Υφυπουργό κ. Οικονόμου, έναν άνθρωπο τον οποίο γνωρίζω πολλά χρόνια και εκτιμώ. Είχαμε μια παραγωγική συζήτηση για μια σειρά σημαντικών θεμάτων της πόλης, τα οποία είναι «ανοικτά» και αφορούν αρμοδιότητες του Υφυπουργού.

Μετά την αναλυτική ενημέρωση από την πλευρά μας, ο κ. Οικονόμου έχει πλέον πλήρη εικόνα κι έδωσε αμέσως εντολές ώστε αυτή η συνεργασία να προχωρήσει. Συγκριμένα συμφωνήσαμε να συναντηθούμε εκ νέου το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να εξετάσουμε εκτενέστερα τα θέματα που αφορούν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών σε σχέση με τις μεταφορές εντός της πόλης, καθώς και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών και των επισκεπτών που περνούν μέσα από τον Πειραιά για να πάρουν τα πλοία από το λιμάνι.

Ο Πειραιάς είναι ο νούμερο ένα μεταφορικός κόμβος όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά, με δεδομένο ότι είμαστε η πόλη που έχει λιμάνι και ένα πλήρες συγκοινωνιακό δίκτυο και οφείλουμε να βελτιώσουμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις λειτουργίες αυτές επ΄ ωφελεία των πολιτών. Αυτός είναι ο κοινός στόχος, σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεργαστούμε και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Οικονόμου για τη θετική του διάθεση να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις σε αυτά τα ζητήματα».

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου μετά την συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Πειραιά, δήλωσε:

«Έχουμε καταγράψει και αξιολογήσει τα ζητήματα που συζητήσαμε με τον Δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη και θα προχωρήσουμε σε μια σειρά ενεργειών. Το ζητούμενο δεν είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα ούτε να περιοριστούμε σε διαπιστώσεις. Πρέπει πλέον να προχωρήσουμε στην επίλυση των θεμάτων. Ο Πειραιάς είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με στρατηγική σημασία για την Ελλάδα. Τα θέματα που βάλαμε σήμερα στην ατζέντα των μεταφορών, στο πλαίσιο δικής μου αρμοδιότητας, πρέπει να προχωρήσουν για να δώσουμε την απαραίτητη ώθηση για μια ουσιαστική συνεργασία.

Επιλύνοντας τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, παράλληλα υποστηρίζουμε τον τουρισμό της περιοχής και συμβάλουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά, που είναι και δική μας προτεραιότητα, καθώς αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών θα τα δείτε σύντομα».

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμος Κορινθίων στηρίζει τους κορίνθιους φοιτητές όπου σπουδάζουν

otavoice

Ο δήμαρχος Κατερίνης συγχαίρει τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων

otavoice

ΠΚΜ: Ενημέρωση διενέργειας εναέριων ψεκασμών στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας

otavoice

Στη Δυτική Φραγκίστα η συνεδρίαση(1/8), του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

otavoice

Κ. Τζιούμης: «Tο Tripolis Rock Festival καθιερώνεται στη συνείδηση των πολιτών»

otavoice

Δ. Λαμιέων: Απομάκρυνση Ρομά από πρόχειρο καταυλισμό σε δημοτικό χώρο

otavoice