OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Γ. Δημαρέλος: Απόλυτη προτεραιότητα για εμάς το συμφέρον της Θεσσαλονίκης …

Απάντηση έδωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί δήθεν «ιδιωτικοποίησης» της Καθαριότητας:

«Η απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής για την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας ερμηνεύτηκε από μερίδα της Αντιπολίτευσης ως απόπειρα δήθεν ιδιωτικοποίησής της. Κατηγορούμαστε μάλιστα πως υπηρετούμε ¨αλλότρια συμφέροντα¨ που υπονομεύουν το μέλλον και την προοπτική της πόλης.

Θέτουμε στην κρίση των πολιτών το αν και κατά πόσο μια απόφαση που με ορίζοντα τετραετίας επικουρεί το έργο που έχουμε ξεκινήσει στον ευαίσθητο και πολύπαθο τομέα της Καθαριότητας με την προμήθεια πρόσθετων υπηρεσιών μηχανοκίνητου σαρώματος, πλυσίματος κάδων και συλλογής ογκωδών αντικειμένων υπονομεύει ή αντίθετα υπηρετεί την πόλη.

Γιατί αυτή είναι η δική μας απάντηση, απάντηση ευθύνης, απέναντι στους αισχίστου είδους λαϊκιστές που στην προσπάθειά τους να αντιπολιτευθούν ξεχνούν τι ψήφιζαν πριν μερικά χρόνια. Και για να γίνω πιο σαφής, διότι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν την αλήθεια: Η ”ιδιωτικοποίηση” υπηρεσιών για επισκευές του μηχανολογικού εξοπλισμού, προκειμένου να αναταχθεί ο στόλος της καθαριότητας, από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη στην οποία ήταν αντιδήμαρχος ο κ. Πέγκας και την υποστήριζε με ζέση, σε τι ακριβώς διαφέρει από την ¨ιδιωτικοποίηση” που αφορά στη παροχή υπηρεσιών για την ουσιαστική και μόνιμη βελτίωση της καθαριότητας; Υπάρχει ¨ιδιωτικοποίηση¨ καλή και κακή, ανάλογα με τα συμφέροντα και την εποχή; Όσο δε για τις αναφορές του κ. Πέγκα στην ¨πυραμίδα περιβαλλοντικής διαχείρισης απορριμμάτων¨ προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία, καθώς ο συντάκτης δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το τι συμβαίνει στο Δήμο.

Η διαχείριση των απορριμμάτων και η περιβαλλοντική διάσταση ουδεμία σχέση έχουν με την παροχή υπηρεσιών.

Αυτή υπηρετείται με την δημιουργία ολοκληρωμένων πράσινων σημείων, γωνιών ανακύκλωσης, αύξησης της συλλογής χαρτοσυσκευασιών και ανακυκλώσιμων, αύξηση των ρευμάτων ανακύκλωσης, διαχείρισης των βιοαποβλήτων και των ΖΥΠ (ζωικά υποπροϊόντα), δράσεις που αναπτύσσει ήδη η παρούσα διοίκηση στο ελάχιστο διάστημα των έξι μηνών.

Όσον αφορά στην ανακοίνωση της παράταξης του κ. Ζέρβα, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλούν για την καθαριότητα αυτοί που παρέδωσαν την πόλη πιο βρώμικη από ποτέ. Κρείττον το σιγάν κ. Ζέρβα.
Η πραγματικότητα που αρνούνται να δουν οι κήνσορες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας είναι πως η Θεσσαλονίκη αλλάζει, βελτιώνεται, αποκτά σταδιακά την εικόνα που της αξίζει. Θα επαναλάβω, για να μην υπάρξει ίχνος αμφιβολίας:

• Η αποκομιδή των απορριμμάτων παραμένει αποκλειστική ευθύνη των υπηρεσιών του Δήμου.

• Μέρος της χρηματοδότησης που εξασφάλισε η δημοτική Αρχή κατευθύνεται στην πρόσληψη άνω των 100 εργατών για 1+1 χρόνο προκειμένου να στελεχωθούν υπηρεσίες που θα αξιοποιήσουν τα καδοπλυντήρια, τις υπηρεσίες σαρώματος και αποκομιδής.

• Είναι αδήριτη ανάγκη να ενισχυθούν τα logistics της μεταφοράς των ογκωδών από το πεζοδρόμιο στον τελικό τους προορισμό. Οι υπηρεσίες αυτές που περιγράφονται στη σύμβαση υπηρεσιών υποστηρίζουν την σκληρή καθημερινή εργασία των υπαλλήλων της καθαριότητας, καθώς θα συμπληρώνουν κυρίως το κύκλο της μεταφοράς από τους προσωρινούς χώρους απόθεσης στον τελικό προορισμό.

• Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης αναμένει καινούριο τροχαίο υλικό όσον αφορά στα απορριμματοφόρα και στα σάρωθρα που όμως δεν αναμένεται να παραληφθούν πριν το 2026, ενώ στόχος είναι να αναβαθμιστεί πλήρως ο μηχανολογικός εξοπλισμός του ΣΜΑ που τόσο πολύ επηρεάζει την καθημερινότητα όλων των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να συνομιλούμε με ένα αμετροεπές, εμμονικό παρελθόν που επενδύει πολιτικά στον παλαιοκομματισμό.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και όλη η δημοτική Ομάδα δεσμευτήκαμε στους πολίτες πως η πόλη θα καθαρίσει με κάθε τρόπο, πως θα βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους. Δεσμευτήκαμε για μια πιο φιλική, πιο ανθρώπινη Θεσσαλονίκη. Και αυτές οι δεσμεύσεις ορίζουν τις επιλογές μας. Οι πολίτες βλέπουν ήδη στην καθημερινότητά τους τα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Υλοποιούμε βήμα – βήμα το σχέδιό μας για τη Θεσσαλονίκη της ελπίδας και της αισιοδοξίας».

Σχετικά Άρθρα

Ο Δήμαρχος Γορτυνίας για τους επιτυχόντες των Παννεληνίων

otavoice

Καλαμπάκα: Νέα κιγκλιδώματα στην οδό Λευκωσίας, για την ασφάλεια πεζών και οχημάτων

otavoice

Ο Δήμος Κορινθίων στηρίζει τους κορίνθιους φοιτητές όπου σπουδάζουν

otavoice

Ο δήμαρχος Κατερίνης συγχαίρει τους επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων

otavoice

ΠΚΜ: Ενημέρωση διενέργειας εναέριων ψεκασμών στους ορυζώνες Θεσσαλονίκης και Ημαθίας

otavoice

Στη Δυτική Φραγκίστα η συνεδρίαση(1/8), του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

otavoice