OTA VOICE
Uncategorized

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Υπερθέαμα στον Σηκουάνα με 300.000 θεατές υπό βροχή

Σε μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης, που για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων θα είναι πλωτή, καθώς θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος του Σηκουάνα, ανάβει απόψε στο Παρίσι  η φλόγα των τριακοστών τρίτων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην τελετή έναρξης που είναι προγραμματισμένη για τις 20:24 ώρα Ελλάδος, 300.000 θεατές θα γεμίσουν τις κερκίδες που έχουν στηθεί στις όχθες του ποταμού, στη σκιά του πύργου του Αΐφελ.

Την τελετή έναρξης θα μεταδώσουν απευθείας η ΕΡΤ1 και με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα η ΕΡΤ3.

Στο Παρίσι 45.000 αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν δημιουργήσει έναν αδιαπέραστο κλοιό γύρω από την πόλη.

Τις τελευταίες ώρες αναφέρονται και μεγάλες καθυστερήσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας λόγω βανδαλισμών, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται χιλιάδες επιβάτες.

Οι βανδαλισμοί πραγματοποιήθηκαν σε τρία σημεία και προς τις τρεις βασικές κατευθύνσεις του εσωτερικού σιδηροδρομικού δικτύου, όπως αποτυπώνεται στον χάρτη.

Στο μεταξύ, η εταιρεία Eurostar συνιστά στους επιβάτες να μην ταξιδεύουν σήμερα μετά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις σιδηροδρομικές υπηρεσίες που συνδέουν το Λονδίνο με το Παρίσι έπειτα από τους βανδαλισμούς που υπέστησαν στη διάρκεια της νύχτας τρεις διαδρομές τρένων υψηλής ταχύτητας στη Γαλλία με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλές ματαιώσεις ή καθυστερήσεις δρομολογίων, μετέδωσε το BBC.

Στο μεταξύ, οι αρχές στο Βέλγιο βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή και ανακοίνωσαν και συλλήψεις με την υποψία τρομοκρατίας. Ενώ σε μεγάλη κινητοποίηση είναι και οι γερμανικές αρχές. Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, η τοπική αστυνομία έκανε έρευνες σε 14 σπίτια στο πλαίσιο ερευνών για τρομοκρατία. Προς ώρας οι συλλήψεις δεν συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

100 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες με όνειρα για μετάλλια στο Παρίσι

Λίγες ώρες απομένουν πριν από την επίσημη έναρξη των 33ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι και επί γαλλικού εδάφους βρίσκονται οι εκατό Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που διεκδικούν μετάλλια και διακρίσεις. Από τον ποταμό Μάρνη, παραπόταμο του Σηκουάνα όπου απόψε στις στις 20:30 ώρα Ελλάδος θα διεξαχθεί η φαντασμαγορική τελετή, η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευγενία Γκίκα μίλησε για τους Έλληνες αθλητές που από αύριο ρίχνονται στη μάχη των Αγώνων.

«Ο Στέφανος Ντούσκος, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο θα είναι ο πρώτος που θα ριχτεί στη μάχη των μεταλλίων ανοίγοντας την ελληνική παρουσία.

Το Σάββατο (27/7) αγωνίζεται στα προκριματικά των κρίκων και ο Λευτέρης Πετρούνιας που επιζητά την πρόκρισή του στον τελικό, εκεί όπου θέλει να πετύχει ένα ιστορικό επίτευγμα, να πάρει το τρίτο του Ολυμπιακό μετάλλιο. Μιλώντας για τον άρχοντα των κρίκων υπενθύμισε ότι ήταν χάλκινος στο Τόκιο πριν τρία χρόνια.

Στο ολυμπιακό τουρνουά αγωνίζεται και η εθνική ομάδα Πόλο γυναικών με αντίπαλο τις ΗΠΑ ενώ η Εθνική Ομάδα καλαθοσφαίρισης ανδρών θα αγωνιστεί στη Λιλ στις 10 η ώρα απέναντι στον Καναδά.

«Στόχο» ένα ακόμη μετάλλιο έχει η δις Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη αλλά και η νέα μεγάλη ελπίδα του αθλήματος της σκοποβολής η Χριστίνα Μόσχη που αγωνίζονται στα 10 μ. πιστόλι.

Σε γνώριμο κορτ, στις εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός αγωνίζεται και ο Στέφανος Τσιτσιπς κόντρα στο νούμερο 87 της παγκόσμιας κατάταξης. Αύριο αγωνίζεται επίσης και ο Παναγιώτης Γκιώνης στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Μιλώντας για την πολυάριθμη ελληνική αποστολή η δημοσιογράφος της ΕΡΤ επισήμανε ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των συμμετοχών μας σε σχέση με το Τόκιο. «Είναι τριψήφιος ο αριθμός της ελληνικής αποστολής. Είναι 100 οι αθλητές που θα δώσουν το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Δείχνει μια δυναμική του ελληνικού αθλητισμού τα τελευταία χρόνια και υπάρχουν και προσδοκίες για περισσότερα μετάλλια», σημείωσε.

Να υπενθυμίσουμε ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχαμε τέσσερα μετάλλια: Δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών το Σάββατο 27/7

Kωπηλασία
10:00 προκριματικά σκιφ ανδρών – Στέφανος Ντούσκος

Κολύμβηση
12:00 προκριματικά 100μ πεταλούδα γυναικών – Αννα Ντουντουνάκη, Γεωργία Δαμασιώτη
4Χ100μ ελεύθερο ανδρών – Στέργιος Μπίλας/Ανδρέας Βαζαίος/Κριστιάν Γκολομέεβ/Οδυσσέας Μελαδίνης ή Παναγιώτης Μπολάνος

Ενόργανη γυμναστική
12:00 προκριματικά κρίκων – Λευτέρης Πετρούνιας

Τένις
13:00 πρώτος γύρος απλού ανδρών και γυναικών (θα γίνει κλήρωση)
Στέφανος Τσιτσιπάς, Μαρία Σάκκαρη
13:00 πρώτος γύρος διπλού ανδρών και γυναικών (θα γίνει κλήρωση)
Στέφανος Τσιτσιπάς/Πέτρος Τσιτσιπάς – Μαρία Σάκκαρη/Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Σκοποβολή
13:30 προκριματικά 10μ πιστόλι γυναικών – Αννα Κορακάκη, Χριστίνα Μόσχη

Επιτραπέζια αντισφαίριση
16:00 προκριματικά απλού ανδρών – Παναγιώτης Γκιώνης

Ενόργανη γυμναστική
16:30 προκριματικά κρίκων – Λευτέρης Πετρούνιας

Υδατοσφαίριση
16:35 Β’ Ομιλος 1η αγωνιστική γυναικών ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ

Ενόργανη γυμναστική
21:00 προκριματικά κρίκων – Λευτέρης Πετρούνιας

Καλαθοσφαίριση
22:00 Α’ Ομιλος ανδρών, 1η αγωνιστική ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΝΑΔΑΣ

Αποστολή: Ευγενία Γκίκα | Κάμερα: Γιώργος Αγνίδης | Ήχος: Κώστας Παππάς

900 ώρες live δράση στα κανάλια της ΕΡΤ

Με 900 ώρες απευθείας προγράμματος, η ΕΡΤ μέσα από τα κανάλια της, ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3, με παράλληλη streaming μετάδοση μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ERTFLIX, καθώς και από τα δύο ψηφιακά κανάλια, ERTSPORTS1 και ERTSPORTS2, επιχειρεί ένα γιγαντιαίο τηλεοπτικό εγχείρημα, μεταφέροντας όλη την αγωνιστική δράση και το αθλητικό υπερθέαμα.

Από τη θεαματική τελετή έναρξης, που μεταδίδεται απευθείας την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 20:30, από την ΕΡΤ1 και με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την ΕΡΤ3, όπως και η τελετή λήξης την Κυριακή 11 Αυγούστου, στις 22:00, η ΕΡΤ θα καλύψει όλες τις μεγάλες αθλητικές αναμετρήσεις της κορυφαίας διοργάνωσης, εντάσσοντας στο πρόγραμμά της ειδικές θεματικές εκπομπές, ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αφιερώματα.

Στον ρυθμό των Ολυμπιακών Αγώνων κινείται και το αθλητικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ, η ΕΡΑ ΣΠΟΡ, που ταξιδεύει στο Παρίσι, και στις άλλες πόλεις, και θα μεταδίδει καθημερινά όλα όσα συμβαίνουν, με συνεντεύξεις, αποκλειστικά θέματα και όλα τα νέα από τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητών και των Ελληνίδων αθλητριών.

Παράλληλα, το αθλητικό site ertsports.gr, με 24ωρη ροή ειδήσεων 7 ημέρες την εβδομάδα, θα παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, ενώ τα social media θα εμπλουτίζουν διαρκώς το περιεχόμενό τους με όλες τις ειδήσεις, αποτυπώνοντας το στίγμα της μεγάλης αθλητικής γιορτής.

Συνεχή ενημέρωση, όλο το 24ωρο, θα παρέχουν και το ενημερωτικό κανάλι ΕΡΤNEWS, καθώς και ο ιστότοπος ertnews.gr.

Σχετικά Άρθρα

Πανελλήνιες 2024: Οι βάσεις εισαγωγής ανα επιστημονικό πεδίο

otavoice

Πρωτοπορεί ο Δήμος Μαλεβιζίου στον ψηφιακό του μετασχηματισμό

otavoice

Αντιπρόεδρος Πολωνίας: Η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στην ΕΕ εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα της Βολυνίας

otavoice

Χανιά: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο Σέλινο – Συνεχείς αναζωπυρώσεις

otavoice

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Επαναφέρει θέμα τουρκικής μειονότητας στη Θράκη

otavoice

Δ. Αλεξανδρούπολης: Υπερχείλιση ρεμάτων, ζημιές σε σπίτια, δρόμους και γέφυρες

otavoice