OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου συναντήθηκε χθες, Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου, παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Γιάννη Μαραγκού και Νικόλαου Σκευοφύλαξ, καθώς και της Δημοτικής Συμβούλου κας Θεοδώρας Καρτάνου.

Ο κ. Παπαστεργίου, ως πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων, ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εστιάζοντας κυρίως στην ποιότητα και ταχύτητα των δικτύων Η/Υ του νησιού, καθώς και στη συμμετοχή του Δήμου μας σε προγράμματα, όπως η δράση Smart Cities, η οποία υλοποιείται μέσω του Προγράμματος «Ψηφιακός Μετασχηματισμός» του ΕΣΠΑ 2021-2027, αλλά και της Ηλεκτροκίνησης μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Τη συζήτηση απασχόλησε, επίσης, η διαχείριση των ΔΕΥΑ και των ελλειμμάτων που αυτές παρουσιάζουν λόγω της ενεργειακής κρίσης και της έκρηξης των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Μάλιστα, ο κ. Αθανασίου εξέφρασε τον προβληματισμό του σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφορικά με τη συγχώνευση των υφιστάμενων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και
Αποχέτευσης σε ευρύτερα εταιρικά σχήματα (Μείζονες Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης & Αποχέτευσης), διότι το γεγονός αυτό θα στερήσει από τους Δήμους ένα σημαντικό κομμάτι των αρμοδιοτήτων τους.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για μια γόνιμη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς για διαφθορά: «Ή αυτοί ή εμείς»

otavoice

ΧΥΤΑ Φυλής: Νεκρός οδηγός απορριμματοφόρου του Δήμου Αθηναίων- Παρασύρθηκε από το όχημά του

otavoice

Η Περιφέρεια Κρήτης υποστηρίζει την ενεργειακή δημοκρατία προς όφελος των πολιτών

otavoice

Δ. Πτωχός για πανώλη: «Έχουμε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες μας, καμία απειλή για τον άνθρωπο»

otavoice

Το αρχαιολογικό μουσείο της Τήλου εγκαινίασε η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

otavoice

ΠΔΕ-Β. Γιαννόπουλος : «Οδική ασφάλεια και αντιπλημμυρική θωράκιση σε προτεραιότητα»

otavoice