OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, σφαγή σε όλη την Ελλάδα

Την απαγόρευση της μετακίνησης αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση και σφαγή, σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια αποφάσισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας.

Η απόφαση ελήφθη για προληπτικούς λόγους έχοντας ως στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης και εκρίζωση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, οι αρμόδιες υπηρεσίες, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες συνεχίζουν την επιδημιολογική έρευνα σχετικά με την προέλευση των κρουσμάτων, αλλά και με την διαδρομή πιθανόν υπόπτων εισαγωγών.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «ο εντοπισμός του κρούσματος σε κτηνοτροφική μονάδα στο Μεσινό του Δήμου Συκιώνος στην Κορινθία, καθώς και του κρούσματος στη Φαλάνη στη Λάρισα, επετεύχθησαν μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης και τα κρούσματα εντοπίσθηκαν πριν ακόμα εκδηλωθούν τα συμπτώματα, ύστερα από προληπτική έρευνα των κτηνιατρικών υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών, με βάση την διαδρομή που ακολούθησαν ζώα που εισήχθησαν από συγκεκριμένη χώρα».

Σχετικά Άρθρα

Εύβοια: Μεγάλη φωτιά εκκενώνονται Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές

otavoice

Οι νέοι Γενικοί Γραμματείς της Κυβέρνησης

otavoice

Γορτυνία: Πυρκαγιά στην περιοχή Κακουραίικα – Μήνυμα του 112

otavoice

Υπ. Πολιτισμού: Έτος Μίκη Θεοδωράκη το 2025

otavoice

Γαλλία: Σαμποτάζ σε δίκτυα οπτικών ινών σε έξι περιοχές

otavoice

Η ΕΕ μετέφερε 1.5 δισ. ευρώ από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία

otavoice