OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

ΠΔΕ: Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής

Ο απολογισμός της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Έκθεση πεπραγμένων Α΄ εξαμήνου 2024 , που αποτελεί νέο θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την συνεδρίασή του στις 25 Ιουλίου 2024.

Η Περιφερειακή Επιτροπή , αποτελεί ένα συλλογικό, συντονιστικό και εκτελεστικό όργανο με ενισχυμένο ρόλο, καθώς, πέρα από τις οικονομικές αρμοδιότητες , παρακολουθεί την εφαρμογή της περιφερειακής πολιτικής σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς της, καθώς και την εφαρμογή του προγράμματος περιφερειακής ανάπτυξης. Κατά τη διάρκεια του α΄εξαμήνου πραγματοποιήθηκαν 27 συνεδριάσεις της Περιφερειακής Επιτροπής στις οποίες ελήφθησαν 929 αποφάσεις.

Τον απολογισμό παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής, Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τόσο τα μέλη της επιτροπής όσο και τη γραμματέα αυτής, για την άψογη συνεργασία τους, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων γίνονται διεξοδικές συζητήσεις και δίδεται ο απαραίτητος χρόνος για την ανάπτυξη τυχόν ερωτήσεων και για την τοποθέτηση όλων των μελών και γι΄ αυτό δεν είναι τυχαίο ότι το 81,05% των
αποφάσεων έχουν ψηφιστεί ομόφωνα .

Ο κ. Μπονάνος στο Περιφερειακό Συμβούλιο παρέθεσε τον πλήρη πίνακα των αποφάσεων που ελήφθησαν με τον τίτλο θέματος, τρόπο λήψης απόφασης καθώς και τον ΑΔΑ του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σχετικά Άρθρα

Ιστορική μέρα για τον Δήμο Κηφισιάς τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Κλιμακίου

otavoice

Η καρδιά της Δημιουργικής Απασχόλησης χτυπά στην Καλαμαριά

otavoice

Δ. Χαλανδρίου: Μήνυση κατά αγνώστων για απόπειρα εξαπάτησης στο όνομα του Δήμου

otavoice

Δήμαρχος Κορινθίων: Οι εννέα δράσεις για καθημερινότητα, εξωστρέφεια, περιβάλλον

otavoice

ΠΣτΕ: Χρηματοδότηση για τη λειτουργία Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωση

otavoice

Δ. Πεντέλης: Τα πέντε στάδια του πένθους

otavoice