OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Χτύπησε βάσεις τη νύχτα το Ισραήλ, λέει η Συρία

To Ισραήλ φέρεται, σύμφωνα με αναφορές συριακών μέσων ενημέρωσης να έπληξε το βράδυ δύο στρατιωτικές βάσεις στο συριακό έδαφος.

Τα κρατικά συριακά Μέσα δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο, η πληροφορία αναμεταδόθηκε το πρωί και από την κρατική ραδιοτηλεόραση του Ισραήλ.

Κατάληψη στρατιωτικών βάσεων στο Ισραήλ από ακροδεξιούς – Επικρίσεις από το εσωτερικό κατά Νετανιάχου για αδράνεια

Προς το παρόν η κατάσταση παραμένει ήρεμη στο Ισραήλ, όπου το κυρίαρχο θέμα δεν είναι ο πόλεμος, αλλά η προσωρινή κατάληψη δύο βάσεων του στρατού από ομάδες ακροδεξιών, συνοδευόμενες από βουλευτές της άκρας δεξιάς, οι οποίες διαμαρτύρονταν για τη σύλληψη αριθμού εφέδρων από την στρατιωτική αστυνομία, κατόπιν καταγγελίας ότι κακοποίησαν ύποπτο για τρομοκρατία.

Η ηγεσία του στρατού η οποία έσπευσε στο σημείο ξεκαθάρισε δια του αρχηγού των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων Χέρτζι Χαλέβι ότι από τη στιγμή που κάποιος συλληφθεί υπάρχει διαδικασία η οποία ακολουθείται και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβαίνει οδηγίες και να προβαίνει σε πράξεις αξιόποινες οι οποίες αμαυρώνουν την εικόνα του στρατού. Προειδοποίησε επίσης ότι το πρωτοφανές περιστατικό διχάζει τον στρατό και αφήνει σκιές στην ικανότητά του να διαχειριστεί τον πόλεμο.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει σοκ στην ισραηλινή κοινωνία με πολλούς πλέον να δηλώνουν δημόσια μια εκτίμηση, την οποία δείχνει να συμμερίζεται σήμερα και μεγάλη μερίδα του Τύπου, ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με την αναρχία εάν τέτοια φαινόμενα αφεθούν ατιμώρητα, κάτι άλλωστε που υπέδειξε και ο στρατός.

Πολλοί κατηγορούν τον Βενιαμίν Νετανιάχου ότι προκειμένου να σώσει τον εαυτό του δεν αντέδρασε όπως ο ρόλος του επέβαλλε, επιδιώκοντας να μην δυσαρεστήσει τους ακροδεξιούς του εταίρους οι οποίοι άλλωστε πρωτοστάτησαν στις καταλήψεις.

Πηγή: ertnews.gr
Ανταπόκριση – Τελ Αβίβ: Κωστής Κωνσταντίνου
Αρχείο (Photo by Jalaa MAREY / AFP)

Σχετικά Άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Απομένουν 350.000 μέχρι και την Παρασκευή – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμο

otavoice

Κατολισθήσεις στην Ινδία: 24 νεκροί, φόβοι για εκατοντάδες ανθρώπους θαμμένους στις λάσπες

otavoice

Ο καιρός: Ισχυρό μελτέμι μέχρι και την Πέμπτη, υποχώρηση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

otavoice

ΑΣΕΠ: Από σήμερα οι ενστάσεις στα προσωρινά αποτελέσματα του πανελλήνιου διαγωνισμού ΠΕ

otavoice

Εύβοια: Μάχη με διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις- Νέο «112» για Πετριές και Κριεζά

otavoice

Παρίσι 2024: Ο ελληνικός απολογισμός της 3ης ημέρας – Οι ελληνικές συμμετοχές της Τρίτης 30/7

otavoice