OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση του δημάρχου Γ. Λέντζα με τον Υφυπουργό Ν. Ταχιάο

Την πολιτική δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ότι θα εκτελεστούν οι αλλαγές που προβλέπει η νέα υδρολογική μελέτη στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου, στο ύψος της Βάρδας, απέσπασαν ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας Διονύσης Κεκάτος, κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταχιάο.

Στην επίσκεψη ήταν παρούσα και η Βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Η εκπόνηση της νέας υδρολογικής μελέτης έχει ξεκινήσει ήδη και αναμένεται να γίνουν, κατά την διάρκεια της κατασκευής του νέου αυτοκινητόδρομου, οι απαραίτητες εργασίες για τις εκτροπές των ρεμάτων, ώστε να αποφεύγεται η συγκέντρωση των όμβριων υδάτων τους προς την πόλη της Βάρδας, αλλά και της Μανολάδας, και να παροχετεύονται περιφερειακά προς τους χείμαρρους.

Για το ζήτημα είχε προηγηθεί έγγραφο αίτημα του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών από το 2023, ενώ ακολούθησε και μια πρώτη συνάντηση με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νικόλαο Ταχιάο.

Στη συνέχεια η ανάδοχος εταιρία APION KLEOS έκανε επιτόπια αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στη διασταύρωση Ψαρίου και συμφωνήθηκε η εκπόνηση της νέας υδρολογικής μελέτης, ώστε να μην προκαλούνται πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, αλλά και στον νέο αυτοκινητόδρομο.

Σχετικά Άρθρα

O Γ.Μώραλης για το θάνατο εργαζομένου συμβασιούχου, στην υπηρεσία Καθαριότητας

otavoice

Έκδοση Τουριστικού Χάρτη από το Δήμο Αμαρουσίου

otavoice

Χ. Δούκας: «Το κοινωνικό δίχτυ προστασίας της πόλης ενισχύεται συνεχώς»

otavoice

Δ. Παπαχρήστου: «Πρώτη φορά η Πολιτική Προστασία, αποκτά Επιχειρησιακό Κέντρο»

otavoice

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ολυμπιακή Έκθεση στο Δημαρχείο Πάτρας

otavoice

Συνεδρίασε η Επιτροπή Μεταναστευτικού-Προσφυγικού και Κρίσεων της ΚΕΔΕ

otavoice