OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Βρετανία: 39 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές στο Σάουθπορτ μετά τη δολοφονία των τριών κοριτσιών

Τριάντα εννέα αστυνομικοί τραυματίστηκαν μετά από ταραχές που ξέσπασαν στο Σάουθπορτ, λίγες ώρες μετά τη διεξαγωγή ολονυκτίας στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης με μαχαίρι, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρία παιδιά, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασθενοφόρων της Βορειοδυτικής Ευρώπης.

Νωρίτερα, η αστυνομία του Merseyside δήλωσε ότι οκτώ αστυνομικοί υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων κατάγματα, εκδορές και διάσειση.

Ένας αστυνομικός έπεσε αναίσθητος και κάποιοι που υπέστησαν τραύματα στο κεφάλι και σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Τρεις αστυνομικοί σκύλοι τραυματίστηκαν επίσης, με δύο από αυτούς να τους επιτίθενται τούβλα.

Η αναταραχή, στην οποία, σύμφωνα με την αστυνομία, πιστεύεται ότι συμμετείχαν υποστηρικτές της English Defence League, ξεκίνησε μόλις λίγους δρόμους μακριά από την τοποθεσία της ολονυχτίας, κοντά σε ένα τζαμί στην οδό St Luke’s Road στο Σάουθπορτ.

Οι εμπλεκόμενοι πέταξαν τούβλα στο τζαμί, έβαλαν φωτιά σε αυτοκίνητα και κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν ζημιές σε ένα τοπικό ψιλικατζίδικο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Συνολικά, 27 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 12 έλαβαν περίθαλψη και πήραν εξιτήριο στον τόπο του συμβάντος, ανέφερε η υπηρεσία ασθενοφόρων.

Πηγή: BBC

Σχετικά Άρθρα

Άνετη πρόκριση στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο, για Σίσκο και Χρήστου

otavoice

3Χ3 τα ελληνικά κουπιά!!! Κοντού και Φίτσιου στον τελικό σκιφ ελαφρών βαρών

otavoice

Eνώνουν τις δυνάμεις τους Επιμελητήριο Σερρών και ΔΕΘ-HELEXPO

otavoice

Σπουδαία εμφάνιση και τελικός για Παπακωνσταντίνου – Γκαϊδατζή, στο διπλό σκιφ

otavoice

Aγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ: Είναι καθήκον μας να εκδικηθούμε για το αίμα του Χανίγια

otavoice

Παρίσι 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές σήμερα Τετάρτη (31/7)

otavoice