OTA VOICE
Uncategorized

Στην Κύπρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

50 Χρόνια κατοχής

50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Στην Κύπρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 22-24 Ιουλίου, πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες. Η επιλογή της ημερομηνίας δεν ήταν τυχαία καθόσον την περίοδο αυτή συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την παράνομη Τουρκική εισβολή η οποία οδήγησε στην κατάληψη του ενός τρίτου του νησιού.

 

 

Στην αποστολή συμμετείχε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου αποτελούμενο από τον Αντρέα Στεργίου Πρόεδρο του ΔΣ και Δήμαρχο Αργιθέας, Παντελή Χειμωνίδη, Αντιπρόεδρο ΔΣ Δικτύου, Δημ. Σύμβουλο Δήμου Λάρνακας, Αναστάσιο Καγιάογλου, Γενικό Γραμματέα ΔΣ Δικτύου, Δήμαρχο Δήμου Παρανεστίου, Δημήτρη Σκορδόπουλο Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα ΔΣ Δικτύου, Αντιδήμαρχο Δήμου Αγρινίου, Γιάννα Καλημέρη, Ταμία ΔΣ Δικτύου, Δημ. Σύμβουλο Δήμου Θέρμου, Ευστάθιο Κουλή, Μέλος ΔΣ Δικτύου, Δήμαρχο Δήμου Γορτυνίας, Κωνσταντίνο Καψάλη, Μέλος ΔΣ Δικτύου, Δήμαρχο Δήμου Πωγωνίου, Λάμπρο Παλάντζα, Μέλος ΔΣ Δικτύου, Δημ. Σύμβουλο Δήμου Δεσκάτης και Ζωή Μαρίγκου, Μέλος ΔΣ Δικτύου, Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου Δήμου Ηράκλειας.

 

 

Τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κοινοτικού Μεγάρου Ορόκλινης του Δήμου Λάρνακας, παρουσία του Νεόφυτου Φακοντή, Αντιδημάρχου του Δήμου Λάρνακας, πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, με τη συμμετοχή όλων των μελών του ΔΣ. Στο περιθώριο του διοικητικού συμβουλίου, αναλύθηκε η πρόσφατη διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κύπρου, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ειδική παρουσίαση για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή. Στη συνέχεια, το ΔΣ παρευρέθη στις εργασίες του Παγκόσμιου συνεδρίου των Ελλήνων Ομογενών που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Λάρνακας, όπου ο Πρόεδρος του ΔΣ και Δήμαρχος Αργιθέας Αντρέας Στεργίου, παρουσίασε τις δράσεις του Δικτύου. Στον επίλογο της ημέρας, αργά το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε γεύμα εργασίας παρουσία του Ανδρέα Βύρα, Προέδρου της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Δημάρχου Δήμου Λάρνακας και του Άγγελου Χατζηχαραλάμπους, Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας.

Την Τρίτη 23 Ιουλίου, το ΔΣ του Δικτύου, συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Γεωργίας & Περιβάλλοντος Δρ. Μαρία Παναγιώτου στη Λευκωσία. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν πλήθος υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Γεωργίας & Περιβάλλοντος με τη συζήτηση να εξειδικεύει σε ζητήματα αντιμετώπισης των επιπτώσεων πλημμυρικών φαινομένων.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης από την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Αντρέας Στεργίου Πρόεδρος του ΔΣ και Δήμαρχος Αργιθέας συνοδευόμενος από τα μέλη του ΔΣ, κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ή αλλιώς το Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας. Επιπροσθέτως, το ΔΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στην Πράσινη Γραμμή (Λευκωσία) αλλά και την Αμμόχωστο.

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Η Εθνική Πόλο πήρε στα πέναλτι τη ματσάρα με το Μαυροβούνιο

otavoice

Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Θλίψη για τις προσβλητικές παραστάσεις για τον Χριστιανισμό στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών»

otavoice

ΠΝΑ – Χ. Γιασιράνη: «Ισχύουν για όλες και όλους μας οι ίδιοι κανόνες»

otavoice

ΛΑΣΥ Θεσσαλίας: Και η περιφερειακή αρχή Κουρέτα, συνεχίζει στα χνάρια της προηγούμενης

otavoice

Παρίσι 2024: Προκρίθηκε ο Στέφανιος Ντούσκος στα προημιτελικά του σκιφ

otavoice

Ολυμπιακοί Αγώνες Παρίσι 2024: Υπερθέαμα στον Σηκουάνα με 300.000 θεατές υπό βροχή

otavoice