OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δήμος Κατερίνης: Ο τουρισμός, το αναπτυξιακό κλειδί της παραλιακής ζώνης

Δήμος Κατερίνης: Ο τουρισμός, το αναπτυξιακό κλειδί της παραλιακής ζώνης – Οργανωμένο σχέδιο δράσεων με έμφαση στο τρίπτυχο: υποδομές, καθαριότητα, προβολή – εξωστρέφεια

Στον Δήμο Κατερίνης με θετικό βηματισμό και ένα καλά οργανωμένο σχέδιο δράσεων εξωστρέφειας και πρωτοβουλιών για την υποβοήθηση της τουριστικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού  δόθηκε φέτος έμφαση στο τρίπτυχο υποδομές, καθαριότητα, προβολή στο παραλιακό μέτωπο (Ολυμπιακή Ακτή, Παραλία, ακτές Κορινού).

ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ: ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΠΡΟΪΟΝ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΕΣΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ

«Ο τουρισμός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν που υπηρετείται με μια σειρά ποικίλων εργασιών και δράσεων, ειδικά στο παραλιακό μας μέτωπο, προς εξυπηρέτηση δημοτών και επισκεπτών», τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος συντονίζει την όλη προσπάθεια. «Στην κατεύθυνση αυτή», επισημαίνει ο κ. Ντούμος, «υπάρχει καθημερινή συνεργασία μεταξύ συναρμοδίων Αντιδημαρχιών, δημοτικών οργανισμών, υπηρεσιών, αρμόδιων φορέων και τουριστικών επιχειρηματιών με θετικά αποτελέσματα.
Γι’ αυτό, θέλω να συγχαρώ τους συνεργάτες μου Αντιδημάρχους, Πολιτισμού/Τουρισμού, Κοινοτήτων, Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος / Πρασίνου, αλλά και Αθλητισμού και Παιδείας, τους Προέδρους και τα Δ.Σ. των παραλιακών κοινοτήτων καθώς επίσης και τους Προέδρους και τις Διοικήσεις των Δημοτικών Πάρκινγκ και ΔΕΥΑΚ που εργάζονται συστηματικά προσφέροντας υπηρεσίες, έργα και δράσεις, προς όφελος της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης του Δήμου μας».

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Στο πλαίσιο ανάπτυξης και προβολής του τουριστικού προϊόντος, ο Δήμος Κατερίνης συμμετείχε, κατά τη φετινή χρονιά, σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού, επανασυγκρότησε την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, προετοίμασε υλικό για την προβολή του Δήμου μέσω των επίσημων ιστοσελίδων του ΕΟΤ. Επιπλέον, σε καθημερινή βάση ενημερώνει (δράσεις, εκδηλώσεις, προτάσεις για την καλοκαιρινή Κατερίνη κ.ά.), τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του #visitkaterini. Παράλληλα, κατάρτισε ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της περιοχής για το 2024, πολιτιστικών κ.ά. δράσεων στην παραλιακή ζώνη και όχι μόνο, άνοιξε τον δρόμο για αδελφοποίηση με τον σερβικό Δήμο Kragujevac, καθώς επίσης εγκατέστησε πέντε Seatrac για αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ο τουρισμός στην παραλιακή ζώνη του Δήμου είναι μια συνεχής προσφορά πολυποίκιλων υπηρεσιών εξυπηρέτησης τουριστικών επιχειρηματιών και επισκεπτών, που ξεκινά από τις καθαρές θάλασσες (γαλάζιες σημαίες), την καθαριότητα και τη φύλαξη των ακτών (ναυαγοσώστες), την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των λουομένων, και καταλήγει στη διαμόρφωση ενός δημόσιου περιβάλλοντος που ικανοποιεί τους επισκέπτες.
Ταυτόχρονα όμως δημιουργεί και θετικές εντυπώσεις που αυθόρμητα οι τουρίστες αποτυπώνουν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, προβάλλοντας όμορφες εικόνες αλλά και σχόλια, παρακινώντας έτσι και άλλους υποψήφιους επισκέπτες να έρθουν στον τόπο μας.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Επιπλέον, ο Δ.Κατερίνης, οργανώνοντας, στην παραλιακή ζώνη, εκδηλώσεις πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού, προσελκύει επισκέπτες από την Ελλάδα και από το εξωτερικό. Πρόσφατα παραδείγματα είναι ο «ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας», με τη συμμετοχή 20 ομάδων από όλο τον κόσμο, η διήμερη διοργάνωση του μεγάλου tour της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball 2024, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Παραλίας με τη συμμετοχή 55 ομάδων και 250 αθλητών, από τις Χώρες: Βουλγαρία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία και Ελλάδα (Αθλητικός Τουρισμός).

Η τουριστική ανάπτυξη, όμως, δεν σχετίζεται μόνο με εκδηλώσεις που γίνονται στην παραλιακή ζώνη αλλά και με πανελλήνιου χαρακτήρα συναντήσεις και συνέδρια που γίνονται στην πόλη της Κατερίνης (π.χ. το πανελλήνιο αντάμωμα Βλάχων), δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων επισκεπτών διαμένουν σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα του Κορινού, της Παραλίας και της Ολυμπιακής Ακτής (Πολιτιστικός Τουρισμός).

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ο Δ. Κατερίνης προώθησε δράσεις που αφορούν την καθαριότητα και την προστασία του Περιβάλλοντος, με την κοπή χόρτων και κλαδιών, με τον ευπρεπισμό κοινόχρηστων χώρων, με την τοποθέτηση νέων κάδων (για απορρίμματα αλλά και για ανακύκλωση) σε καίρια σημεία, καθώς και με εντατική αποκομιδή απορριμμάτων σε ώρες που δεν εμποδίζεται η τουριστική κίνηση.

ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την «Α.Ε. ΠΟΛΙΣ – Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης, στον εξωραϊσμό τεσσάρων χώρων υπαίθριας στάθμευσης καθώς και στη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου φυλασσόμενης στάθμευσης, με ασφαλτοστρώσεις, φωτισμούς, διαγραμμίσεις, πεζοδρομήσεις αλλά και με πληροφοριακές πινακίδες.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Επιπλέον, σημαντική είναι και η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης που φροντίζει για την τάξη όχι μόνο σε δρόμους αλλά και σε πεζόδρομους, εκεί δηλαδή που κυκλοφορούν, κατά χιλιάδες, ξένοι και Έλληνες επισκέπτες, ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Για την εκτέλεση όλων των απαραίτητων εργασιών στην παραλιακή ζώνη (ακτές), φρόντισαν έγκαιρα οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Ειδικότερα, υπήρξε μέριμνα για την συντήρηση στις καμπίνες των αποδυτηρίων, στους χώρους των ντουζ και WC, στις εγκαταστάσεις ήπιου αθλητισμού, στα παρατηρητήρια ναυαγοσωστών, στα παγκάκια κ.ο.κ.

Παράλληλα, η τεχνική υπηρεσία μεριμνά σε καθημερινή βάση για την συντήρηση και αποκατάσταση τυχόν φθορών, που μπορεί να προκληθούν στη διάρκεια της τρέχουσας τουριστικής περιόδου.

ΕΤΗΣΙΑ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Όπως δηλώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, «επιδίωξή μας είναι η τουριστική ανάπτυξη, ιδιαίτερα στην παραλιακή ζώνη, να αποτελεί μια συνεχή δραστηριότητα όχι μόνο κατά την περίοδο της κορύφωσης επισκεψιμότητας αλλά επί 365 ημέρες τον χρόνο».

Σχετικά Άρθρα

Δ. Δέλτα: Αναβάθμιση Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου «Κωνσταντίνος Χ. Θεοφάνης»

otavoice

Πελετίδης: «Η Πάτρα αλλάζει θετικά κι ελπίζω να ομονοήσουμε για το καλό όλων μας»

otavoice

Χρηματοδότηση 2.359.997,76€ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ. Αμαρουσίου: Ανακατασκευάστηκε η παιδική χαρά στην πλατεία Ξυλούρη

otavoice

Επίσκεψη Κερκυραίων της Νέας Υόρκης στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

otavoice

Ένα ακόμη φορτηγό εξασφάλισε για τις Υπηρεσίες του ο Δήμος Κηφισιάς

otavoice