OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Νέα ασφαλιστικά μέτρα κατά Enaon EDA και ΑΒΑΞ κατέθεσε ο Δήμος Άργους Ορεστικού

Ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Enaon EDA και της εργολάβου εταιρίας που εκτελεί τα έργα του φυσικού αερίου στην πόλη του Άργους Ορεστικού (ΑΒΑΞ Α.Ε.) κατέθεσε εκ νέου ο Δήμος Άργους Ορεστικού στο Μονομελές Πρωτοδικείο Καστοριάς. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη και στις 04 Μαΐου 2023, εναντίον των ίδιων προσώπων, για το ίδιο έργο, με προσωρινή, μόνο, βελτίωση της τότε κατάστασης.

Από το δικαστήριο ζητείται να διατάξει την προσωρινή παύση των εργασιών διάνοιξης νέων τομών, μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των υπαρχουσών με ασφαλτόστρωση εντός 30 ημερών, διαφορετικά με την πάροδο της προθεσμίας, να επιτρέψει στον Δήμο να προβεί στις απαραίτητες εργασίες με δαπάνη των δύο εταιρειών.

Από την πρώτη στιγμή, η δημοτική αρχή πρωτοστάτησε στην προσπάθεια έλευσης του φυσικού αερίου στο Άργος Ορεστικό. Ωστόσο, έκτοτε, η διαδικασία έχει εξελιχθεί σε μια μόνιμη διαμάχη με τους υπευθύνους κατασκευής, που καταλήγει για δεύτερη φορά στη δικαιοσύνη, προς αποτροπή κινδύνων για την ασφάλεια των πολιτών και προς διασφάλιση της ποιότητας ζωής τους.

Σχετικά Άρθρα

Δ. Δέλτα: Αναβάθμιση Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου «Κωνσταντίνος Χ. Θεοφάνης»

otavoice

Πελετίδης: «Η Πάτρα αλλάζει θετικά κι ελπίζω να ομονοήσουμε για το καλό όλων μας»

otavoice

Χρηματοδότηση 2.359.997,76€ για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Ιλίου

otavoice

Δ. Αμαρουσίου: Ανακατασκευάστηκε η παιδική χαρά στην πλατεία Ξυλούρη

otavoice

Επίσκεψη Κερκυραίων της Νέας Υόρκης στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων

otavoice

Ένα ακόμη φορτηγό εξασφάλισε για τις Υπηρεσίες του ο Δήμος Κηφισιάς

otavoice