OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Περιφέρειες Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Κινητοποίηση στο διοικητήριο της ΠΕ Μαγνησίας οι αγρότες- Συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη

Ολοκληρώθηκε σήμερα στις επτά το πρωί η μαζική αγωνιστική κινητοποίηση των αγροτών της Μαγνησίας που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Ζαγοράς, Πουρίου, Μακρυρράχης, Ξουριχτίου, Μακρινίτσας και Δράκειας. Οι αγρότες διανυκτέρευσαν στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου και στους γύρω δρόμους.

Κατά την αποχώρησή τους επέδωσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας – Σποράδων Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, υπόμνημα με τα αιτήματά τους, τα οποία συνοψίζονται στα εξής:

1. Δίκαιες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ με τον ίδιο τρόπο καταβολής σε όλους. Κάλυψη των διαφορών μεταξύ των αγροτών.

2. Αποζημίωση 1.000,00 ευρώ / στρέμμα του συνόλου των αγροτών για τις καλλιέργειες μήλων, κάστανων και καρυδιών.

3. Άμεσες αποκαταστάσεις του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου, το οποίο καταστράφηκε ή υπέστη σοβαρές φθορές από τις θεομηνίες.

4. Θωράκιση του Πηλίου με αντιπλημμυρικά έργα.

5. Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Σποράδων διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αλληλέγγυα στα δίκαια αιτήματά τους και ότι θα τα προωθήσει στις αρμόδιες Κυβερνητικές Αρχές και Υπηρεσίες, με σκοπό την άμεση επίλυσή τους. Ως προς τα ζητήματα των μόνιμων αποκαταστάσεων των υποδομών τονίστηκε η ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας από την Κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση με την υπ’ αριθμ. 21 της 12-10-2023 Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου (ΦΕΚ Α΄ 166/14-10-2023), ενώ αναδείχθηκε ιδιαίτερα η προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία αναγνωρίστηκε από τους αγρότες, για τις προσωρινές αποκαταστάσεις των σημαντικών υποδομών, όπως της γέφυρας του Αλμυρού, των Καλών Νερών στη θέση “Μπελεγρίνο”, οι οποίες ολοκληρώθηκαν και της έναρξης των εργασιών προσωρινής αποκατάστασης της γέφυρας στη θέση “Γαλανόρεμα” Ζαγοράς στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Δήμος Ήλιδας: Αυστηρή σύσταση για την αλόγιστη κατανάλωση νερού

otavoice

Νέο σύγχρονο απορριμματοφόρο απέκτησε ο Δήμος Χαλκηδόνος

otavoice

Έναρξης του Ψηφιακού Αρχείου Παραδοσιακής Μουσικής της Αμοργού

otavoice

Πρόταση του Δήμου Κηφισιάς για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου της Γεωργαντά

otavoice

Συνάντηση Δήμου Πετρούπολης – Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων

otavoice

Ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» για το Τοπικό Πολεοδομικό του Δήμου Τήνου

otavoice