OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Συνάντηση του Γ.Γ Ναυτιλίας με τους Δημάρχους Πύργου και Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Η περαιτέρω αξιοποίηση και ενίσχυση των δύο λιμένων της Ηλείας, του Κατακόλου και της Κυλλήνης, απασχόλησαν την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με πρωτοβουλία της
Βουλευτού Ηλείας, Δρος. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Κυριαζόπουλου και των Δημάρχων Πύργου, κ. Καννή, και Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Λέντζα.

Η συνάντηση αφορούσε στην ενίσχυση, αναβάθμιση και θωράκιση με σύγχρονα συστήματα ασφαλείας και εξυπηρέτησης των επιβατών, καθώς και τα δύο λιμάνια καλύπτουν τις ιδιαίτερα απαιτητικές ανάγκες θαλάσσιων μεταφορών, είτε αυτές αφορούν την κρουαζιέρα είτε την διασύνδεση με τα νησιά του Ιονίου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης έγινε ενημέρωση για όλα τα αναπτυξιακά προγράμματα και τις δυνατότητες χρηματοδότησης έργων για την γαλάζια ανάπτυξη, την ανάπτυξη υποδομών και εξωστρέφειας αλλά και την ολοκλήρωση των συστημάτων ασφαλείας, σε συνάφεια και με τα έργα που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Συγκεκριμένα στο Λιμάνι Κατακόλου αναμένονται αισθητικές και λειτουργικές βελτιώσεις με τα έργα ανάπλασης στη χερσαία ζώνη, τα οποία θα προσδώσουν έναν πιο σύγχρονο και ασφαλή χαρακτήρα στο επίνειο του Πύργου, που αποτελεί άλλωστε πύλη εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών από ολόκληρο τον κόσμο στη Δυτική Ελλάδα. Από το Υπουργείο προτεραιοποίηθηκαν τα έργα που αφορούν τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2025.

Στο Λιμάνι της Κυλλήνης, η δημιουργία τουριστικού καταφυγίου για σκάφη καθώς και το σχεδιαζόμενο υδατοδρόμιο, θα ενισχύσουν τις ήδη υπάρχουσες υποδομές θαλάσσιων μεταφορών, εξυπηρετώντας τις μετακινήσεις προς τα νησιά του Ιονίου και τις γύρω περιοχές και θα συνεισφέρουν σημαντικά στη
βελτίωση της οικονομίας και την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Νέο σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κυλλήνη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βουλευτής Ηλείας, σε σχέση με την ενίσχυση του εξοπλισμού του Λιμενικού Σώματος, έχει θέσει ήδη στο Υπουργείου αίτημα για την αντικατάσταση του παλιού περιπολικού σκάφους με καινούριο, πνευστό περιπολικό κλειστού τύπου, αυξημένων επιχειρησιακών δυνατοτήτων, το οποίο έχει λάβει θετική ανταπόκριση.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου που είχε αναλάβει τον συντονισμό της 9 ης Διεθνούς Διάσκεψης «Our Ocean Conference» για την προστασία των Ωκεανών και των θαλασσών η οποία φιλοξενήθηκε πρόσφατα στην χώρα μας υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ως Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την Γαλάζια Οικονομία και την βιώσιμη ανάπτυξη του παράκτιου χώρου, καθώς η χώρα μας έχει μακραίωνη παράδοση σε αυτόν τον τομέα και βρίσκεται ήδη στην 5η θέση ως προς τον αριθμό εργαζομένων στη Γαλάζια Οικονομία εντός της ΕΕ. Η αναβάθμιση του παράκτιου μετώπου και των υποδομών για τις θαλάσσιες μεταφορές της Ηλείας αποτελούν για την ίδια ύψιστη προτεραιότητα και αναπτυξιακό στόχο της Κυβέρνησης.

Σχετικά Άρθρα

Απόστολος Τζιτζικώστας: Μοναδική τιμή και ευθύνη

otavoice

Τα ζητήματα που έθεσε ο ΣΕΔΑ στον Γενικό Γραμματέα του Δ. Αθηναίων

otavoice

«Η Μάχη της 5ης και 6ης Αυγούστου 1826» στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν Γυναικολογικός έλεγχος, στον Κολωνό

otavoice

Δ. Κατερίνης – Δημοτικά πάρκινγκ: Ασφαλής & Λειτουργική στάθμευση στο παραλιακό μέτωπο

otavoice

Κλειστό το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Χανίων, λόγω έκτακτων εργασιών

otavoice