OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Έναρξης του Ψηφιακού Αρχείου Παραδοσιακής Μουσικής της Αμοργού

Το όραμα για την διάσωση, ψηφιοποίηση και διάδοση της Παραδοσιακής μουσικής της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων γίνεται πραγματικότητα.

Μετά από έξι χρόνια έρευνας από τον καθηγητή στο Berklee College of Music, Πάνο Λιαρόπουλο το Ψηφιακό Οπτικοακουστικό Αρχείο Παραδοσιακής Μουσικής της Αμοργού και των Νησιών της είναι γεγονός.

Το καταπληκτικό μουσικό ταξίδι ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2018, με τη χρηματοδότηση του Δήμου Αμοργού και δύο αμερικανικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και συνεχίστηκε από το 2020 με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Το πολύτιμο Έργο- Παρακαταθήκη για τις γενιές και τους ιστορικούς μέλλοντος παρουσιάζεται στην εκδήλωση «Αποκαλύπτοντας τους ήχους της Παράδοσης» την Κυριακή 4 Αυγούστου, στις 8.00μμ στην Πλατεία Λόζας, στη Χώρα Αμοργού.

Ομιλητής θα είναι ο Πάνος Λιαρόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Berklee College of Music, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος, ο πρωτοπρεσβύτερος Θωμάς Συνοδινός, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών και ο Ευάγγελος Καραμανές, διευθύνων του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Την εκδήλωση, που θα μεταδοθεί ζωντανά από το SYROS TV1, θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Μίνα Μαύρου και θα ολοκληρωθεί με μουσική εκδήλωση με τους μουσικούς Γιακουμή και Γιώργο Γαβρά

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε: «Είμαι υπερήφανος που σε συνεργασία με τον καθηγητή Πάνο Λιαρόπουλο και με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η μουσική μας παράδοση θα ταξιδεύει στο μέλλον κρατώντας ζωντανή τη μνήμη και τις αξίες μας. Η διάσωση της παραδοσιακής μουσικής Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων ξεπερνάει τα σύνορα της Ελλάδα. Είναι μια παγκόσμια κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.»

Σχετικά Άρθρα

Απόστολος Τζιτζικώστας: Μοναδική τιμή και ευθύνη

otavoice

Τα ζητήματα που έθεσε ο ΣΕΔΑ στον Γενικό Γραμματέα του Δ. Αθηναίων

otavoice

«Η Μάχη της 5ης και 6ης Αυγούστου 1826» στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας

otavoice

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν Γυναικολογικός έλεγχος, στον Κολωνό

otavoice

Δ. Κατερίνης – Δημοτικά πάρκινγκ: Ασφαλής & Λειτουργική στάθμευση στο παραλιακό μέτωπο

otavoice

Κλειστό το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Χανίων, λόγω έκτακτων εργασιών

otavoice