OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αντιπαράθεση Μαξίμου – Χάρη Δούκα με αφορμή την επιλογή Τζιτζικώστα στην Κομισιόν

Αντιπαράθεση μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, προκάλεσε η επιλογή του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, στη θέση του Επιτρόπου της Κομισιόν.

Ο Χάρης Δούκας θέλωντας να απαντήσει στην κριτική που δέχεται, έσπευσε να ταυτίσει την δική του υποψηφιότητα για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ με την μετακίνηση Τζιτζικώστα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που έφερε την απάντηση από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Ο Δήμαρχος Αθηναίων, που δεν είναι σχεδόν ποτέ στον Δήμο του, αγνοεί 2 βασικές διάφορές του με τον κ. Τζιτζικώστα», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές, μετά την ανακοίνωση για την πρόταση της χώρας μας για τη θέση του επιτρόπου στην Κομισιόν, σε αντιδιαστολή με την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στο ΠΑΣΟΚ και την παραμονή του στον Δήμο.

«Πρώτη ότι ο ίδιος είναι δήμαρχος ολίγων μηνών, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας περιφερειάρχης 10 ετών, με ποσοστά εκλογής άνω του 60% σε 3 εκλογικές διαδικασίες.

Δεύτερη και σημαντικότερη πως ο κ. Τζιτζικώστας θα παραιτηθεί από περιφερειάρχης, ενώ ο κ. Δούκας έχει ήδη προεξοφλήσει ότι θα είναι διπλοθεσίτης αν εκλεγεί».

Συνεργάτες του κ. Δούκα νωρίτερα είχαν σχολιάσει: «Όταν το 2015 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν υποψήφιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.

Όταν σήμερα, ένα χρόνο μετά την εκλογή του διορίζεται από τον κ. Μητσοτάκη ως Επίτροπος στην ΕΕ, επίσης για την ΝΔ δεν υπάρχει πρόβλημα.

Όταν βέβαια ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας διεκδικεί με εκλογή (όχι διορισμό )την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και οι βραχίονες της στα ΜΜΕ ωρύονται και επιτίθενται καθημερινά.

Υποκρισία, αλλά όχι μόνο… Εδώ υπάρχει και ο φόβος. Όλοι κατανοούν πως η ΝΔ έχει λόγους να μη θέλει τον Χάρη Δούκα ως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Αλλά γι’ αυτό θα αποφασίσουν μόνο οι δημοκρατικοί πολίτες και όχι το Μαξίμου».

Σχετικά Άρθρα

Ρεύμα: Στα 1,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα η επιδότηση για τον Αύγουστο

otavoice

Κρεμλίνο: Θα καταρρίψουμε τα μαχητικά F16 που θα παραδοθούν στην Ουκρανία

otavoice

Συγκίνησε η Ντρισμπιώτη, υποκλίθηκε με την ελληνική σημαία στον τερματισμό της

otavoice

Παρίσι 2024: Σπουδαία νίκη της Εθνικής Πόλο Ανδρών επί των ΗΠΑ- Αγκαλιά με την πρόκριση

otavoice

Παρίσι 2024: Στον τελικό της κωπηλασίας ο Στέφανος Ντούσκος

otavoice

ΓΓ Διαχείρισης Αποβλήτων: Τα βασικά στοιχεία του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της ανακύκλωσης

otavoice