OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Λυκόβρυσης-Πεύκης: Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στις σχολικές υποδομές

Με επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στις σχολικές υποδομές του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης συνεχίζεται η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων!

Πιο συγκεκριμένα, ήδη εξελίσσεται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Λυκείου Λυκόβρυσης και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης, συνολικού ύψους 720.000€, όπως επίσης έχει ξεκινήσει η ενεργειακή αναβάθμιση του 2ου Δημοτικού Λυκόβρυσης, του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης και του 5ου Νηπιαγωγείου Πεύκης, ύψους 440.000€.

Επιπροσθέτως, έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή όλων των 144 τουαλετών των σχολείων επένδυσης ύψους 74.000€. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή του προαυλίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκης αξίας 25.000€, με την δημιουργία νέου γηπέδου 5Χ5 και τοποθέτηση πιστοποιημένων μπασκετών.

Άμεσα, επίκειται η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών ισχύος 40KWh, μια επένδυση ύψους 74.000€. Ακόμα επίκειται η τοποθέτηση νέων καυστήρων σε σχολεία του Δήμου, μια επένδυση ύψους 72.000€.

Μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους θα έχει κατασκευαστεί νέο γήπεδο 5×5 στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λυκόβρυσης αξίας 8.000€. Σε όλα τα ανωτέρω προστίθεται η τοποθέτηση τερμάτων και πλέγματος ασφαλείας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πεύκης συνολικής αξίας 2.000€.

Συνολικά το 2024 προβλέπονται επενδύσεις στις σχολικές υποδομές ύψους 1.500.000€. Εκ των ανωτέρω κεφαλαίων οι 700.000 € προέρχονται από πόρους του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης, ενώ οι 800.000 από το ΥΠΕΣ και την Περιφέρεια Αττικής.

Διοικητικά, παραλάβαμε το νέο γήπεδο βόλεϋ στο προαύλιο του Γυμνασίου Λυκόβρυσης και τοποθετήσαμε τέρματα ποδοσφαίρου.

Όμως, η επένδυση στην παιδεία δεν είναι η συντήρηση των σχολικών υποδομών. Η νέα δημοτική Αρχή διεκδίκησε και πέτυχε να λειτουργήσει το 3ο Δημοτικό Λυκόβρυσης στο Ηλιακό Χωριό, από τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025 με μαθητές μόνο από το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης και να γίνει η μεταστέγαση στο νέο συγκρότημα σχολείων τόσο του 1ου όσο και του 2ου Νηπιαγωγείου Λυκόβρυσης.

Η επένδυση στην παιδεία δεν ολοκληρώνεται με την λειτουργία του νέου σχολικού συγκροτήματος. Η νέα δημοτική Αρχή για πρώτη φορά χρηματοδότησε την ένωση γονέων με 2.000€ για να πραγματοποιηθεί το αθλητικό τουρνουά ποδοσφαίρου, παρείχε σε κάθε επιτυχόντα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έπαινο και συμβολικό voucher, ενώ το ίδιο θα παρέχει το Σεπτέμβρη σε κάθε παιδί της 1ης τάξης Δημοτικού.

Η επένδυση στην παιδεία δεν σταματάει εδώ. Για πρώτη φορά ανοίγουμε 9 σχολεία τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο με σκοπό τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια, έχοντας ήδη προσλάβει 20 σχολικές καθαρίστριες, που εργάζονται στα σχολεία όλο το καλοκαίρι.

Επίσης, όπως είχαμε δεσμευτεί κάναμε δεκτές όλες τις αιτήσεις των γονέων για την συμμετοχή στο πρόγραμμα της καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης (826 παιδιά), με μέσο κόστος συμμετοχής για τις 3 εβδομάδες 25€ συνολικά.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης θα έχει σύντομα αδειοδοτημένο ΚΔΑΠ (κέντρο δημιουργικής απασχόλησης) στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λυκόβρυσης με δυναμικότητα 80 παιδιά, με σκοπό να στηρίξει τους νέους εργαζόμενους γονείς.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι μόνο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024 ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης χρηματοδότησε με 230.000 € (μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο) τις σχολικές επιτροπές (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια), με σκοπό να καλύψουν τις λειτουργικές και επενδυτικές τους ανάγκες.

Όλα αυτά έχουν ολοκληρωθεί μόλις στους 7 πρώτους μήνες της νέας δημοτικής περιόδου (01/01/24-31/07/24).

Συνεχίζουμε με πράξεις να επενδύουμε στην Παιδεία, σε κάθε επίπεδο!

Σχετικά Άρθρα

Δ.Ιλίου: Άμεσης προτεραιότητας η ανάπλαση του ρέματος Εσχατιάς

otavoice

Κολωνάκια για αποτροπή της παράνομης στάθμευσης σε δεκάδες σημεία στα Βριλήσσια

otavoice

Δ.Πλατανιά: Συμβάσεις για δημιουργία βρεφικού σταθμού και ανάπλαση δημόσιων χώρων

otavoice

Η Καλαμαριά υποκλίνεται στους Ολυμπιονίκες της

otavoice

Ξεκινούν στις 19/8 οι εγγραφές στο δημοτικό κολυμβητήριο Ηλιούπολης

otavoice

Θ. Αμπατζόγλου: Ο εκλιπών Μ. Χρηστάκης άφησε ως Γ.Γ. στο Μαρούσι σημαντικό έργο

otavoice