OTA VOICE
Αυτοδιοικητικά Νέα Δήμοι Ροή Ειδήσεων ΟΤΑ

Δ.Χαλανδρίου: Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις «Σώζουμε τρόφιμα στα σχολεία»

Mε την ενθουσιώδη συμμετοχή 179 μαθητών Δημοτικού που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Δημιουργικής Καλοκαιρινής Απασχόλησης του Δήμου Χαλανδρίου, ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δράσεις “Σώζουμε τρόφιμα στα σχολεία”, της Μονάδας Αποτροπής Απωλειών Τροφών και Δημιουργίας Τροφικών Αποβλήτων.

Η ομάδα της Μονάδας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για την κυκλική οικονομία, καθηγητή Γεράσιμο Λυμπεράτο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ToNoWaste και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Παιδείας και Καθαριότητας του Δήμου, ενημέρωσε τους μαθητές 9-12 ετών, μέσα από ένα βιωματικό διαδραστικό παιχνίδι, για το πώς μπορούν να καταπολεμήσουν τη σπατάλη τροφίμων και τη δημιουργία τροφικών αποβλήτων, με διάθεσή στον καφέ κάδο.

Οι μικροί ήρωες της βιωσιμότητας, συμμετέχοντες και νικητές, έλαβαν θεματικά δώρα που υπενθυμίζουν τον στόχο της μείωσης της σπατάλης τροφίμων ως επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Από την επιστημονική μελέτη που διεξήχθη με ανάλυση σύστασης του καφέ κάδου προκύπτει ότι, το 44% του συνόλου των τροφικών απορριμμάτων θα μπορούσε να είχε αποτραπεί.

Ακόμη με χρήση ερωτηματολογίου σε γονείς και κηδεμόνες προέκυψε ότι, το 72% των ερωτηθέντων είναι πολύ έως πάρα πολύ πιθανό να αρχίσουν τη ξεχωριστή απόρριψη των βιοαποβλήτων κουζίνας στον καφέ κάδο μετά τη δράση ενημέρωσης στο σχολείο.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Foodbag πραγματοποιήθηκαν και 4 δράσεις με κυνήγι θησαυρού για τις μικρότερες ηλικίες στις οποίες οι λιλιπούτιοι μαθητές, διασκεδάζοντας, διδάχτηκαν ότι το φαγητό αποτελεί έναν πολύτιμο θησαυρό που δεν πρέπει να πετιέται αλλά να μοιράζεται.

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση εργασίας Χαρδαλιά-Τομπούλογλου, για έργα σε Ν. Φιλαδέλφεια-Ν. Χαλκηδόνα

otavoice

Ο Δήμος Χανίων αρωγός στο έργο του «Ορίζοντα»

otavoice

Δ.Ν.Πηλίου: Επίδομα γέννησης 3.000 ευρώ για κάθε τρίτο παιδί

otavoice

Δημόσια διαβούλευση για την επικαιροποίηση της κυκλοφοριακής μελέτης του Κιλκίς

otavoice

Έργα σε εξέλιξη επιθεώρησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου σε Γάζι, Κεραμούτσι και Καβροχώρι

otavoice

Δ.Ιλίου: Άμεσης προτεραιότητας η ανάπλαση του ρέματος Εσχατιάς

otavoice