OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Κηδεία Χανίγια στο Κατάρ: Θρήνος και οργή από τα πλήθη στη Ντόχα

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο τέμενος Μοχάμεντ μπιν Αμπντούλ αλ-Γουαχάμπ στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, όπου πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμη τελετή για τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη μαζί με τον σωματοφύλακά του προχθές Τετάρτη. Ανάμεσά τους και ο Καλέντ Μεσάλ, που θεωρείται ο νέος ηγέτης της Χαμάς.

Κηδεία Χανίγια στο Κατάρ: Θρήνος και οργή από τα πλήθη στη Ντόχα  
Το τέμενος του Ιμάμη Muhammad bin Abdul Wahhab στη Ντόχα, όπου πραγματοποιήθηκε η νεκρώσιμη τελετή για τον Ισμαήλ Χανίγια. (Photo by Callum PATON / AFP)

Η παλαιστινιακή οργάνωση χαρακτήρισε το περιστατικό ως «προδοτική σιωνιστική επιδρομή», ενώ το Ισραήλ από την πλευρά του, ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε την εμπλοκή του.

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι, ανώτερο στέλεχος της παλαιστινιακής οργάνωσης, δήλωσε στο Reuters ότι «το σημερινό μήνυμα προς το Ισραήλ είναι ότι βυθίζεστε βαθιά στη λάσπη και το τέλος σας είναι πιο κοντά από ποτέ».

Το φέρετρο του Χανίγια ήταν καλυμμένο με την παλαιστινιακή σημαία και εν μέσω αυστηρών μέτρων ασφαλείας το πλήθος συγκεντρώθηκε στο τζαμί για να αποτίσει φόρο τιμής στον Χανίγια, που τα τελευταία χρόνια ζούσε στη Ντόχα.

Το χτύπημα ήταν ένα από τα πολλά του Ισραήλ που σκότωσαν ανώτερα στελέχη της Χαμάς ή της οργάνωσης Χεζμπολάχ, τροφοδοτώντας την ανησυχία ότι ο πόλεμος στη Γάζα μπορεί να μετατραπεί σε περιφερειακή σύγκρουση σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Πηγές: Reuters, Al Jazeera

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι: Νίκησε η Εθνική Ελλάδας, την Αυστραλία – Πώς προκρίνεται στους «8»

otavoice

Διπλός θρίαμβος!!! Ασταμάτητοι οι Έλληνες κωπηλάτες στο Παρίσι

otavoice

Υποκλοπές: Απορρίφθηκε το αίτημα να κληθούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί για το πόρισμα του Αρείου Πάγου

otavoice

Παρίσι 2024: “Χάλκινες” Ζωή Φίτσιου – Μιλένα Κοντού στην κωπηλασία

otavoice

Χάλκινοι Ολυμπιονίκες οι Παπακωνσταντίνου-Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ

otavoice

Φωτιά στο Κορωπί – Επιχειρούν και δύο ελικόπτερα

otavoice