OTA VOICE
Ειδήσεις Πολιτική Ροή Ειδήσεων Γενική

Αρνητικός ο Τατάρ, επικεφαλής του ψευδοκράτους στην τριμερή υπό τον ΟΗΕ

Αρνητικός ως προς τη συμμετοχή του σε μία νέα τριμερή συνάντηση για το Κυπριακό με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εμφανίστηκε ο Τουρκοκύπριος επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος σε δηλώσεις του χτες (Σάββατο) βράδυ, ανέφερε ότι δεν είχε λάβει κάποια πρόσκληση για συνάντηση στις 13 Αυγούστου στη Νέα Υόρκη.

Σε δηλώσεις του που δημοσιεύτηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στον δικτυακό τόπο της τουρκοκυπριακής εφημερίδας Kibris, ο Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι «κανείς δεν πρέπει να έχει την προσδοκία ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν στο Κραν Μοντανά. Η αναζήτηση ομοσπονδιακής λύσης τελείωσε στο Κραν Μοντανά».

Είπε ακόμη ότι «δεν υπάρχει κοινός τόπος για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την Κύπρο. Αφού είναι προφανές ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος, δεν υπάρχει ανάγκη και για μια τριμερή συνάντηση ή υπό οποιοδήποτε άλλο σχήμα». Ο ίδιος επανέλαβε επίσης τους όρους του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, δηλαδή την αναγνώριση της «κυριαρχικής ισότητας» και του «ισότιμου διεθνούς καθεστώτος» των Τουρκοκυπρίων, ζητώντας και πάλι την αναγνώριση των πραγματικοτήτων στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Δεν θα εγκρίνουμε τριμερή συνάντηση υπό τις παρούσες συνθήκες. Δεν υπάρχει έδαφος για μια τέτοια συνάντηση. Η θέση μας σχετικά με τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις είναι σαφής. Οι διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να ξεκινήσουν μέχρι να αναγνωριστεί η κυρίαρχη ισότητα και το ισότιμο διεθνές μας καθεστώς. Οι Ελληνοκύπριοι θέλουν να στήσουν πάλι ένα παιχνίδι. Δεν υπάρχει καμία πρόσκληση προς εμάς. Οι προθέσεις των Ελληνοκυπρίων είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να προσπαθήσουν να πιέσουν την τουρκική πλευρά. Εμείς δεν θα παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Ο Χριστοδουλίδης θα πρέπει να σταματήσει να κυνηγάει όνειρα απατηλά και να λάβει υπόψη του τις πραγματικότητες στο νησί».

Σχετικά Άρθρα

Παρίσι 2024: Έγραψε Ιστορία ο Λευτέρης Πετρούνιας – Χάλκινο μετάλλιο

otavoice

Παρίσι 2024: Εξαιρετική η Κατζουράκη πέρασε στον τελικό, του skeet

otavoice

18 νεκροί από νέες επιδρομές του Ισραήλ στη Γάζα

otavoice

Παρίσι 2024: Ο Μίλτος Τεντόγλου απευθείας στον τελικό με 8,32

otavoice

Η Γαλλία καλεί τους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο

otavoice

Παγκόσμια ανησυχία για γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή: Ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ

otavoice